GoodNews

Infuzie de 300 milioane euro în acceleratorul de business EIC

Comisia Europeană acordă aproape 300 milioane euro pentru 75 de startup-uri și IMM-uri în cadrul acceleratorului de business European Innovation Council (EIC).

Peste 70 de startup-uri și IMM-uri au fost selectate în cea mai mare rundă de finanțare de până acum, în faza pilot a EIC. Din cei 75 de participanți, 39 de companii vor primi atât o subvenție de până la 2,5 milioane euro, cât și și o investiție în capitaluri proprii de până la 15 milioane euro.

Este prima dată când Comisia Europeană oferă finanțare mixtă și permite un nivel de finanțare mult mai ridicat, de până la 17,5 milioane euro pentru fiecare companie. Prin aceste accelerator, UE vrea să crească vizibilitatea și numărul de companii europene cu inovații de ultimă generație.

Pe lângă sprijin financiar, startup-urile și IMM-urile vor avea acces la mentorat și la o rețea de contacte pentru a-și construi afacerile. Acceleratorul EIC va avea loc la începutul anului 2020, va aduce co-investiții și va urmări finanțările investitorilor privați și nu numai.

Consiliul European pentru Inovare completează un gol în finanțare și este corect să fie instituit ca o inițiativă deplină în cadrul viitorului buget al UE – Mariya Gabrie, Comisar pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret

Comisia a semnat un acord cu Grupul Băncii Europene de Investiții pentru înființarea unui fond EIC dedicat gestionării investiției în capitaluri proprii.

Printre companiile selectate se numără Hireband, startup care creează primul network global IoT folosing sateliți low-cost pe orbită joasă. Chrysalix Technologies, companie care produce combustibil sustenabile din materiale organice. Și BrainQ, care dezvoltă tehnologii bazate pe inteligența artificială, pentru a transforma viața pacienților cu leziuni cerebrale severe.

Cele 75 de startup-uri și IMM-uri au fost selectate din 15 state membre și cinci țări asociate, Franța și Israel având cel mai mare număr de proiecte financiare mixte, șase la număr. În tmp ce Elveția și Germania au cel mai mare număr de subvenții, nouă respectiv șase.

În 2018, au fost depuse 6.000 de aplicații. Din care 240 de IMM-uri au fost finanțate cu 2,5 milioane euro de fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.