GoodNews

SUA interzice prin lege vânzarea tutunului tinerilor sub 21 de ani

US Food and Drug Administration (FDA) – agenția americană responsabilă cu supravegherea și reglementarea pieței tutunului din SUA – a anunțat că Legea prin care este interzisă vânzarea tutunului tinerilor sub 21 de ani.

Subiectul a fost intens dezbătut în toamna acestui an, în cadrul evenimentului anual, global, organizat de Global Tobacco and Nicotine Forum (GTNF) în septembrie, la Washington. Părerile pro și contra, aproape la egalitate, argumentate cu fapte și cifre, au ajuns la concluzia că este necesară totuși stabilirea vârstei minime de la care tinerii pot cumpăra tutun, exact ca în cazul alcoolului, de exemplu.

Săptămâna trecută, președintele Donald Trump a aprobat noua vârstă minimă într-un poachet de legi, iar FDA a anunțat vineri pe site-ul său web că „acum este ilegal ca un retailer să vândă orice produs din tutun – inclusiv țigări, trabucuri și e-țigarete – oricui sub 21 de ani. FDA va oferi detalii suplimentare pe această problemă.”

Limitarea vânzărilor de tutun a fost promovată mult timp de un mix bipartizan de senatori: liderul majorității senatului, Mitch McConnell, un republican din Kentucky, senatorii republicani Mitt Romney din Utah și Todd Young din Indiana, precum și democrații Richard Durbin din Illinois, Tim Kaine din Virginia și Brian Schatz din Hawaii.

Creșterea vârstei legale pentru achiziționarea de produse din tutun în Statele Unite de la 18 la 21 de ani reprezintă o realizare importantă a Casei Albe pentru sănătatea publică, dar deja mai multe state au adoptat legislația pentru a crește vârsta de cumpărare a tutunului la 21 de ani.

Creșterea vârstei la 21 de ani este un pas pozitiv, dar nu este un substitut pentru interzicerea țigărilor electronice aromate – Matthew Myers, președintele Campaign for Tobacco-Free Kids

În luna decembrie a acestui an, 19 state au crescut vârsta minimă pentru a cumpăra produse din tutun la 21 de ani, conform campaniei nonprofit pentru copiii fără tutun: Arkansas, California, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Texas, Utah, Vermont, Virginia și Washington. Washington, DC, și peste 500 de orașe au crescut de asemenea vârsta.

Anunțul a venit pe fondul preocupărilor continue cu privire la creșterea numărului de tineri care utilizau tigarete electronice și produse asociate, precum și a numărului în creștere de leziuni pulmonare legate de acestea.

“Aplaudăm eforturile congresului de a interzice vânzarea de produse din tutun tuturor celor sub 21 de ani și îndemnăm președintele să semneze acest proiect de lege”, a declarat Tony Abboud, directorul executiv al Vapor Technology Association,

Asociația Vapor Technology a pledat pentru creșterea vârstei la 21 de ani pentru toate produsele din tutun, inclusiv țigările electronice, și consideră că, împreună cu grupurile de sănătate publică, acesta este cel mai important pas care poate fi făcut pentru a reduce accesul și utilizarea tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *