GoodNews

O duzină de bănci românești bat inflația cu dobânda la depozite

Din cele 37 de bănci românești, doar 12 oferă dobânzi peste rata inflației estimată pentru sfârșitul anului viitor, de 3,1%. Cel mai recent anunț vine de la CEC Bank care a lansat un depozit aniversar, cu o dobândă de 4% pe an.

Dobânda de 4% este singura în acest moment care acoperă rata inflației, de 3,8% în luna octombrie 2019, calcul la nouă luni. Astfel, CEC Bank reușește să bată și rata inflației pe anul în curs, care va fi în jur de 4,4% nivel anualizat.

Avantajul pe care îl oferă promoția CEC este eliminarea comisionului de administrare a contului pe perioada depozitului. Pentru dobânda de 4%, doritorii trebuie să încheie un depozit cu o maturitate de doi ani.

Dacă aleg termenul de 12 luni, dobânda scade la 3,5%, iar pentru șase luni la 2,5% pe an.

Dacă depozitul este constituit prin internet, mobile banking sau telefon, clienții beneficiază de un bonus de 0,10 puncte procentuale.

CEC Bank nu este singura bancă cu dobânzi de 4% în portofoliu. TBI Bank și Banca Transilvania oferă, de asemenea, un depozit cu dobândă anuală de 4% și maturitate de 24 de luni, diferența fiind că la TBI depozitul trebuie constituit online.

Dacă însă ne raportăm la inflație prognozată pentru 2020, de 3,1%, conform datelor pe care a fost realizat bugetul de stat pentru anul viitor, găsim în oferta băncilor românești depozite bancare cu dobânzi peste acest procent.

Astfel, TBI oferă un depozit cu scadența la 12 luni, adică la sfârșitul anului viitor, cu dobânzi de 4%, dacă se constituie online. Garanti BBVA oferă o dobândă de 3,9% pentru un depozit online și 3,7% pentru un depozit clasic la termen de un an.

Un randament de 3,6% oferă depozitul Star de la First Bank, Leumi Bank la depozitul online, CEC Bank la depozitul cu rată fixă a dobânzii și Patria Bank .

Patria Bank, la CEC Bank și la Banca Transilvania oferă dobânzi de 3,5%, iar Idea Bank are un depozit pe un an cu dobândă de 3,45%. Un câștig de 3,25% sau 3,3% găsim la Libra Internet Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Banca Comercială Feroviară și Credit Agricole Bank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *