Wellbeing

Premieră: Colgate a lansat tubul de pastă de dinți din material reciclabil

Smile for Good

Colgate-Palmolive anunță lansarea primului tub de pastă de dinți reciclabil. Actualele tuburile de pastă de dinți nu pot fi reciclate, fiind realizate din foi de plastic laminat si un strat de aluminiu.

Tubul este recunoscut drept reciclabil de APR (Association of Plastic Recyclers) și RecyClass, o inițiativă multi-industrială din Europa care analizează reciclabilitatea ambalajelor de plastic. Ambalajul Colgate este făcut din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), care este utilizat la ambalajele pentru lapte și alte șticle de plastic și este reciclat la scară largă.

Toate tuburile de pastă de dinți și, în cele din urmă, toate tipurile de tuburi, vor îndeplini aceleași standarde de reciclare – Noel Wallace, Director Executiv și Președinte al Colgate-Palmolive.

Producătorul a lansat odată cu tubul reciclabil și o pastă de dinți cu ingrediente naturale în proporție de 99,7%. Spre exemplu, este utilizat bicarbonatul de sodiu pentru albirea dinților. Pasta de dinți a fost certificată de Vegan Society, FSC și EcoCert ca fiind realizată în mod responsabil și majoritatea produselor provin din surse naturale.

Desigur, ambalajul reciclabil și pasta de dinți naturală vin cu un preț: 17,8 lei pentru un tub de 75 ml. Spre comparație, un tub de 120 ml de pastă anti-carie costa 5-6 lei. Este o practică obișnuită pentru orice produs „bio” sau „eco” să fie mai scump decât unul plin de chimicale. Din păcate, atunci când este vorba și de produse reciclabile, prețul mare este contra-productiv, deoarece multe persoane nu își permit să plătească în plus doar pentru a fi prietenoși cu mediul.

Este însă un pas înainte, iar utilizarea la scară extinsă a ambalajelor reciclabile va duce și la scăderea prețului acestora. Colgate a și anunțat că va oferi tuturor tehnologia tubului reciclabil astfel încât să se extindă utilizarea acestora. La nivel global, se consumă anual circa 20 de miliarde de tuburi de pastă de dinți, care se transformă în deșeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *