Wellbeing

La construcția MagicHOME Fundeni au contribuit peste 100.000 de donatori

Centrul MagicHOME Fundeni a fost finalizat, la doi ani de la strângerea de fonduri ce a mobilizat peste 100.000 de oameni, şi urmează să devină funcţional din ianuarie 2020.

Noua casă, situată în apropierea celui mai mare centru oncologic pediatric din ţară (Institutul Oncologic Bucureşti), are o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, 11 camere, 26 de paturi, un depozit şi o sală de consiliere, unde vor avea loc şedinţe de terapie, arată iniţiatorii proiectului, Vlad Voiculescu şi Melania Medeleanu.

Costul total se ridică la 700.000 de euro. Beneficiarii sunt preponderant familii cu copii diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice, însă aceştia pot fi şi din alte categorii – boli cronice grave, arsuri, boli rare (imunodeficienţe).

14 centre MagicHOME au oferit, până în prezent, 10.000 de nopţi de cazare pentru copiii bolnavi de cancer şi părinţii acestora. 

”Aproximativ 2.500 de copii din România sunt trataţi pentru afecţiuni oncologice în toate centrele din ţară. Pentru majoritatea acestor copii, centrele sunt însă departe de domiciliu, iar peste 70% dintre aceştia provin din familii cu o situaţie financiară modestă”, spun iniţiatorii proiectului. Ei precizează că în acest context costurile cazării şi transportului reprezintă un impediment major în cazul unui diagnostic precoce şi tratamentului corespunzător, ceea ce reduce dramatic şansele de vindecare.

Vezi aici emisiunea Adevărul Financiar Live cu Melania Medeleanu.

De la această nevoie reală a pornit, în anul 2017, campania „Împreună pentru MagicHOME”, în care 636 de oameni au ocupat, în centrul oraşului, timp de 23 de zile şi nopţi, un scaun, simbol al tuturor scaunelor pe care părinţii bolnavilor de cancer locuiesc pe durata tratamentului copiilor, în spital.

Obiectivul campaniei a fost să adune 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro, necesare finalizării unui centru MagicHOME localizat în apropierea Institutului Oncologic din Bucureşti.

Am finalizat MagicHOME. Şi suntem mândri şi bucuroşi că am finalizat mai mult decât o casă. Aşa se face că astăzi avem o Reţea a Solidarităţii – Vlad Voiculescu şi Melania Medeleanu

Aproape 160.000 de oameni au trimis, în ultimii doi ani, unul sau mai multe sms-uri în valoare de 2 euro către MagicHOME (1,7 milioane sms-uri în total). MagicHOME a devenit o reţea de 14 centre, în trei ţări – România, Austria şi Republica Moldova: Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Craiova, Timişoara, Iaşi, Viena şi Chişinău, iar centrul MagicHOME Fundeni a putut fi extins peste planul iniţial. 

”Campania MagicHOME îşi propunea să strângă 200.000 de euro – 100.000 de SMS-uri – cu care să amenajăm o casă pentru copiii bolnavi de cancer şi părinţii acestora, lângă Institutul Oncologic din Bucureşti. Am finalizat acea casă. Şi suntem mândri şi bucuroşi că am finalizat mai mult decât o casă. Aşa se face că astăzi avem o Reţea a Solidarităţii, pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor”, au declarat Vlad Voiculescu şi Melania Medeleanu, fondatorii MagiCAMP şi MagicHOME. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *