Travel

Românii își vor putea anula gratuit vacanțele 2020 planificate

Operatorii de turism din România oferă clienților posibilitatea de a-și anula gratuit plecările în străinătate, planificate pentru vacanța de vară, pe fondul răspândirii epidemiei de coronavirus.

Astfel, pentru a liniștii pasionații de călătorii în această perioadă, DERTOUR și Paralela 45, au lansat noi politici în ceea ce privește anulările pentru vacanțele deja planificate pentru lunile de vară.

Prin pachetele ,,Rezervă liniștit, anulează gratuit”, clienții DERTOUR vor putea anula gratuit, cu până la două zile înainte pentru cazări individuale și plecările pe cont propriu, în destinații apropiate de România, precum Turcia, Grecia, Bulgaria sau Croația.

De asemenea, pachetele oferă anulări gratuite la vacanțe cu zboruri charter cu plecare din România, cu 14 zile înainte. Printre destinații se numără Turcia, Grecia, Spania, Egipt, Tunisia și Cipru. Vacanțele liniștite sunt valabile doar pentru rezervările făcute până pe 31 martie. 

Oferim clienților anulări atât pentru sejururi complete cu zbor și hotel, cât și pentru cazări individuale – Cosmin Marinof, CEO Travel Brands, operator DERTOUR România

În cazul turoperatorului Paralela 45, sumele achitate pentru vacanțele care nu au fost anulate de companiile aeriene și unitățile de cazare, nu vor fi returnate de agenția de turism persoanelor care nu mai vor să călătorească. Dacă turiștii se retrag, aceștia vor putea fi penalizați chiar și cu 100% din suma achitată.

„Cât timp circulația turistică este permisă de autoritățile țărilor respective, avioanele zboară, iar hotelurile sunt deschise, agențiile de turism nu au cum să dea banii înapoi”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Turoperatorul anunță că turiștii care au achiziționat bilete pentru circuitele organizate în China, și-au primit banii înapoi. În ceea ce privește plecările pentru aprilie, turiștii nu au anulat vacanțele în Grecia, Turcia, Cehia, Spania, Rusia sau SUA. Dintre circuitele spre Italia, niciun turist nu a anulat plecarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *