Travel

Tarifele de cazare pe Litoral nu vor crește în această vară

Litoral

Tarifele spațiilor de cazare de pe Litoral nu vor crește anul acesta, dimpotrivă, ar putea să fie reduse în anumite perioade, conform declarațiilor prim-vicepreședintelui Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Nicolae Bucovală.

Acesta a precizat, într-o conferință de presă susținută în Mamaia, că hotelierii sunt în pierdere din cauza închiderii activității pe perioada pandemiei și a faptului că guvernul nu a înghețat prețurile la utilități.

Noi am contat pe ceea ce spunea Guvernul și am înghețat preţurile, dar la gaz, la curent electric, la resturi menajere, la apă, nu au îngheţat nimic – Nicolae Bucovală, prim-vicepreședintele FPTR

În ciuda problemelor, tarifele de cazare s-ar putea reduce pentru a atrage turiștii pe Litoral.  De asemenea, hotelierii vor face investiții pentru ca turiștii să se simtă protejați în fața coronavirusului. Dar sunt așteptate și normale clare în acest sens din partea ministerului de resort.

Îndrumările din partea Institutului Național de Sănătate Publică sunt considerate generalități, luate din recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, care nu iau în calcul specificul activității hoteliere. „Am trimis o scrisoare prin FPTR către INSP, în mod normal trebuia să coboare de acolo şi să vină să vadă exact cum se exploatează un hotel, nu să ne dea instrucţiuni traduse, nu are nicio relevanţă în realitatea din teren,” spune Nicolae Bucovală.  

Referitor la turiști, reprezentantul FPTR arată turiștii au achiziționat pachete de servicii din toamna anului trecut și nu ar fi normal să se majoreze vreun preț în condițiile în care aceștia au achitat deja sejururile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *