Palatul Suter, bijuteria arhitecturală construită în perioada 1902-1906 în stil neoclasic cu influențe brâncovenești, de către arhitectul elvețian Gustav Adolf Suter, un apropiat al Regelui Carol I al României, găzduiește acum un hotel de cinci stele.
Suter Boutique este hotelul premium care tronează pe cel mai înalt punct natural al capitalei, pe coama Dealului Filaret, într-o atmosferă rafinată. Oaspeții în 17 camere decorate individual, fiecare cu atmosfera, cromatica, numele și designul sau special: 14 camere de lux și 3 apartamente princiare. Cele mai multe dintre acestea au deschidere spre rămășițele pitorescului cartier Rahova, strada Gramont, și impresionanta clădire a Palatului Parlamentului.
Un restaurant fine dinning, o grădină interioară, o sală de evenimente, 2 săli de ședințe, o mică sală de sport, o sală de masaj, o saună și o capelă, completează facilitățile de care se pot bucură toți oaspeții aflați în căutarea unui loc unic, discret dar sofisticat.
Astăzi Suter Palace- 5 Star Heritage Boutique Hotel, reprezintă o declarație de design în stil atemporal, care îmbină într-un mod coerent liniile clasice cu o cromatică îndrăzneață, actuală, fiind recunoscut chiar de presa internațională pentru frumusețea lui.
Este mult mai ușor să te ocupi atent de oaspeți când ai 17 camere, față de ce se întâmplă într-un hotel cu 400 de camere – Octavian Moldovan, manger Suter Palace
„Am fost selectați de către Istoric Hotels of Europe ca unul din cele mai frumoase boutique hoteluri din Europa, suntem pe a cincea poziție, dacă-mi amintesc bine. Este o onoare pentru noi să vedem că suntem în același top cu hoteluri din Viena sau Monte Carlo“, a declarat Octavian Moldovan, general manager Suter Palace.
Suter Palace este recunoscut ca fiind cel mai elegant și mai rafinat hotel din România, aici putând fi admirat celebrul candelabrul de Murano de 14 metri lungime, cel mai mare acest tip din lume, având 2000 de baghete din cristal, candelabru ce reproduce „Coloana fără sfârșit”/ Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși, fiind considerat inima de lumină a hotelului.
„Între palat și Parcul Carol este singura stradă în trepte din România. Sunt foarte mulți turiști care vin în parc să se plimbe, merg pe acea străduță pentru a face fotografii și ajung în fața hotelului. Deși evită să intre și fac poze doar din exterior, noi îi invităm înăuntru. Este un loc public, oricine este binevenit să viziteze Palatul Suter“, spune managerul hotelului.
Întrebat dacă simte că hotelurile mici sunt de dezavantajate în comparație cu hotelurile de brand, Octavian Moldovan a spus că dezavantaje ar putea fi în ceea ce privește politica de preț. Acesta explică faptul că hotelurile internaționale, având un număr de camera mult mai mare, își permit să ține prețurile mai jos.
„Serviciile sunt net superioare față de cele dintr-un hotel internațional, fiecare oaspete fiind tratat într-un anume fel pentru ca experiența lui să fie completă“, explică Octavian Moldovan.
Cât privește scăderea numărului de turiști de popularitatea unor servicii care permit cazarea acestora în apartamente private, Moldovan a explicat că serviciile precum Airbmb nu influențează hotelurile de lux, dar nu exclude posibilitatea ca în câțiva ani acestea să devină o ușoară amenințare la adresa hotelurilor de 3-4 stele.
Printre cei care trec pragul palatului sunt oameni de afaceri, iubitori de artă, persoane publice, oameni politici, turiști sau oameni care vin doar să viziteze clădirea și să facă poze.
O noapte la Suter Palace începe de la 115 euro și poate ajunge la 1500 de euro.