Travel

Românii vor “la băi” de Crăciun și Revelion

Românii care aleg anul acesta să petreacă vacanța de Crăciun și Revelion în țară preferă hotelurile care oferă, pe lângă cazare și masă, și alte servicii precum sesiuni de wellness în salină, băi cu aburi, saune, clase de aqua-zumba și aqua-gym sau petreceri tematice la piscină.

Solicitările pentru stațiunile balneare, în special acolo unde hotelierii au investit în centre spa și wellness, au crescut cu aproximativ 15% comparativ cu anul trecut, reiese din datele Christian Tour, cel mai mare turoperator de pe piața românească.

“Facilitățile și serviciile pe care le oferă hotelurile au devenit criteriul după care turiștii români se orientează atunci când aleg destinația internă pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă”, precizează Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour. 

Prin urmare, nu e de mirare că topul destinațiilor preferate pentru vacanța de Crăciun și Revelion este condus de stațiunea Băile Felix, urmată de Băile Herculane, unde turiștii beneficiază de pachete complete, cu servicii foarte bune de cazare și masă, din care nu lipsesc programele de colinde, petrecerile și mesele festive de Crăciun sau Revelion.

Topul destinațiilor preferate pentru vacanța de Crăciun și Revelion este condus de stațiunea Băile Felix, urmată de Băile Herculane – Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern Christian Tour. 

De asemenea, sunt solicitate și destinațiile “clasice” de sărbători precum stațiunile de pe Valea Prahovei, zona Rucăr-Bran, Fundata, Moeciu, dar și litoralul românesc.

“Pe litoral, sunt deja cunoscute programele de sărbători din Eforie Nord, Mamaia sau Mangalia, unde toate hotelurile care au pachete speciale de Revelion le pot satisface turiștilor și solicitările pentru programe de relaxare”, adaugă Loredana Stanciu.

Ea dă exemplul unui hotel de 4 stele din Eforie Nord, care a creat un program care include o seară la piscină destinată doar adulților, cu DJ și mașină de fum sincronizate cu masajele subacvale din bazin, o formă de hidroterapie recomandată și persoanelor stresate.

În ceea ce privește prețurile, în medie, tarifele pentru pachetele de Revelion în stațiunile balneare sunt mai mici decât cele în unele zone montane. De exemplu, pentru un sejur la un hotel de 4* în Băile Herculane un cuplu plătește, în medie, 3.300 lei/cameră, în vreme ce în Sinaia tariful mediu la un hotel de 3* este de 4.000 lei/cameră. Însă, și în stațiunile balneare sunt hoteluri mai scumpe; de pildă, la un hotel de 5* din Băile Felix tariful mediu pentru un pachet de Revelion crește la 6.000 de lei/cameră.

Mai ieftin ies turiștii care aleg sudul litoralului pentru minivacanța de Anul Nou: în Mangalia, un pachet de Revelion la un hotel de 3* costă, în medie, cu 50% mai puțin decât unul pe Valea Prahovei, la o unitate de cazare din aceeași categorie.

În general, pentru vacanța de Crăciun sau Revelion în țară, românii rezervă patru nopți de cazare. Potrivit datelor Christian Tour, cei care nu și-au făcut încă planuri pentru sărbătorile de iarnă mai găsesc locuri în hotelurile și pensiunile din țară.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *