Travel

Din ce în ce mai mulți români aleg să facă plajă de Revelion

Pentru că vor evadeze din România friguroasă de decembrie sau vor să facă plajă iarna, dar și pentru că oferta turistică în țări însorite este foarte variată, din ce în ce mai mulți români aleg vacanțele în locuri exotice.

Sfârşitul de an îi determină pe români să se grăbească în a-şi stabili vacanţa de sărbători. Printre favorite, se numără vacanţele dedicate relaxării la plajă, dar şi cele care sunt construite în jurul unor experienţe autentice. Indiferent de tipul de vacanţă ales, raportul calitate-preţ, escalele scurte între zboruri şi hotelurile bine localizate fac diferenţa şi sunt cele mai căutate.

Printre destinaţiile de plajă căutate de turişti pentru acest sfârşit de an sunt Republica Dominicană, Cuba, Mauritius, Maldive şi Indonezia, arată datele touroperatorului Eturia.

Astfel, numărul de cereri primite primite de către Eturia pentru vacanţele de iarnă a crescut cu aproximativ 45%, faţă de anul precedent. Printre motive se numără dorinţa românilor de a fugi de frigul iernilor din ţară, nevoia de relaxare după un an greu, dar şi

Există anumite ţări care rămân constant printre preferinţele românilor, fiind în atenţia lor şi cu ocazia Crăciunului şi Revelionului, spun reprezentanţii companiei.

Interesul turiștilor a crescut în special pentru Caraibe, în special Republica Dominicană şi Cuba, Mauritius, Maldive şi Indonezia – Sorin Stoica, CEO Eturia

Agenția a pregătit pachete speciale, astfel: tariful pentru un sejur de Crăciun în Maldive, la un hotel de patru stele, porneşte de la 2.200 euro/persoană – toate taxele incluse. De Revelion, tariful pentru un sejur la plaja în Mauritius şi Seychelles porneşte de la 2.750 euro/persoană şi include toate taxele”, a declarat Sorin Stoica, CEO Eturia.

Dincolo de aceste destinaţii care rămân în vogă an de an, se conturează şi un nou trend în ceea ce priveşte modalitatea călătorilor de a-şi petrece sărbătorile de iarnă, adaugă acesta.

Sorin Stoica detaliază că o noutate a anului 2019 o reprezintă faptul că tot mai mulţi români renunţă la vacanţele de tip sejur în favoarea croazierelor. De obicei, este vorba despre cei care preferă o vacanţă relaxantă, dar presărată cu vizite la obiective de interes. Pe de altă parte, sunt tururile cu însoţitor, preferate de cei care vor o vacanţă activă, plină de experienţe inedite.

De exemplu, un circuit de grup cu însoţitor în Mexic, care cuprinde atât zile de explorare a culturii mayaşe şi oraşelor coloniale, cât şi zile de relaxare la plajă, are un tarif de 3.990 euro/persoană, cu toate taxele incluse. Iar pentru o croazieră de neuitat în Australia şi Noua Zeelandă, tariful porneşte de la 4.350 euro/persoană şi include zboruri de linie cu taxele de aeroport incluse, transferuri, cazare, mese, asigurare complexă de călătorie.

Eturia este specializată în vacanţe exotice personalizate şi pune la dispoziţia turiştilor români vacanţe tailor made (personalizate – n.r.) în peste 120 de destinaţii din întreaga lume. În anul 2018, Eturia a înregistrat o cifră de afaceri de 12 milioane de euro, iar în 2019 prevede o creştere de 20%, comparativ cu 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *