Travel

Animawings a aterizat pe piața din România

Noua companie aeriană Animawings specializată în chartere, care va opera zboruri în și din România începând cu 1 mai, se așteaptă anul acesta să ajungă la 300.000 de pasageri.

Acționarii operatorului aerian sunt companiile Memento Group, din care face parte și turoperatorul român Christian Tour, precum și compania aeriană grecească Orange2Fly.

Flota Animawings deține două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri, care vor asigura zboruri charter operate de către o parte dintre turoperatorii din România către destinații de vacanță din Grecia, Turcia, Spania, Egipt și Tunisia.

Piața autohtonă a charterelor este în creștere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în România nu reușește să acopere necesarul – Tudor Constantinescu, directorul comercial Animawings.

Avioanele vor face parte din flota deja existentă a companiei Orange2Fly, care va asigura și alte avioane pentru noul operator aerian dacă va fi nevoie.

Pentru 2020, compania estimează un număr de 4.000 de ore de zbor, iar pentru 2024 numărul se va tripla. În acelați timp, compania se așteaptă la un număr de 300.000 de pasageri, iar în patru ani estimează că vor ajunge la peste un milion de pasageri.

Mărirea flotei la cinci avioane în următorii ani și extinderea gamei de servicii, nu doar curse chartere, sunt principalele planuri de viitor ale noului operator aerian.

Cu sediul central în Amsterdam și operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova, SUA, Memento Group reunește firme cu activități ȋn domeniul turismului: turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică și broker de asigurări.

Orange2Fly este o companie aeriană elenă, înființată în iunie 2016, cu sediul în Atena, Grecia. Operatorul aerian desfășoară operaţiuni specifice charterelor, în Europa de Sud-Est, Europa de Est și Africa de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *