Food&Beverages IT&C

Roboții-curier îi vor ajuta pe oamenii-curieri să livreze mai eficient

Postmates, compania americană care livrează mâncare la domiciliu, testează deja pe străzile din Statele Unite roboții-curieri. Cum funcționează și ce avantaje aduce industriei ospitaliere?

Serve a fost creat cu rolul de a diminua cheltuielile și de a scurta timpul de livrare al curierilor. Pentru a putea naviga printre străzi, robotul folosește camere și tehnologia Lidar, o metodă de supraveghere care măsoară distanța față de un obiect prin iluminarea obiectului cu lumină laser și lumina reflectată cu un senzor.

Pentru a nu reprezenta un pericol pentru trecătorii nevăzători sau copii, Serve a fost proiectat astfel încât camerele prin care acesta este controlat să se asemene cu ochii unui personaj din desene animate. Astfel, robotul va putea vedea activitatea trecătorilor în timp real.

Chiar dacă se poate orienta singur pe străzi, Serve este teleghidat de către o persoană reală. Aceasta poate prelua controlul curierului în cazul în care apar probleme neașteptate. Există chiar și un buton special de ajutor pe care trecătorii îl pot apăsa pentru a cere asistență.

Comanda se face cu ajutorul unei aplicații, iar mâncarea este încărcată în coșul robotului, care poate fi deschisă doar cu telefonul utilizatorului sau printr-un cod de siguranță. Locația robotului poate fi monitorizată în orice moment, de când ai făcut comanda prin aplicație și până ce ajunge la tine acasă. In momentul în Serve care a ajuns a ajuns la destinație, vei primi o notificare pe telefon.

Compania Postmates susține că Serve nu va înlocui curierii umani, ci îi va ajuta pe angajații deja existenți, economisind timp și bani.

Robotul-curier poate transporta o cantitate de 50 de kilograme de mâncare și ajunge până la 40 de km cu o singură încărcare, care este suficientă pentru a livra circa 12 comenzi pe zi. Robotul fi prezent anul viitor în o mulțime de orașe din Statele Unite, începând prima data cu Los Angeles.

În decembrie, San Francisco era pe punctul de a interzice roboții prin limitarea companiilor la doar trei roboți de fiecare. Iar în orașele cu populație scăzută, aveau voie pe străzi doar nouă roboți în total. Aceștia nu aveau voie să călătorească cu mai mult de 3 km pe oră și trebuiau supravegheați de la distanță de persoane reale.

Despre robotul-curier Serve

Autonomie pentru 12 comenzi pe ziDiminuează cheltuielile și scurtează timpul de livrare
Transportă 50 de kilograme de mâncare Serve nu va înlocui curierii umani

Postames va putea oferi seviciile robotului-curier nu doar clienților, ci și companiilor mari ca Instacart, care operează ca serviciu de livrare a alimentelor. Astfel, Serve ar putea concura cu cele mai mari startup-uri care livrează mâncare la domiciuliu: Starthip, Marble și Robby.

Compania efectuează 4 milioane de livrări pe lună în peste 550 de orașe din Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *