Plăți

Un milion de români au economisit 58 de milioane euro pe Revolut

Românii au reușit să pună deoparte, anul trecut, 58 milioane euro, echivalent, prin pușculița virtuală Vaults din aplicația Revolut, dar au cheltuit imediat în scopurile propuse circa 46 de milioane. Soldul actual al economiilor este de numai 12 milioane euro.

Românii au strâns circa 58 de milioane de euro în Vaults, pușculițele digitale care pot fi deschise în aplicație, relevă datele oficiale Revolut România pentru 2019. La sfîrșitul anului trecut, aproape un milion de români (960.000) aveau conturi deschise în aplicație.

Economiile au fost constituite atât în monede clasice, dar și în criptomonede, astfel: 206.000 euro în BTC,  136.528 euro în XRP (Ripple) și 80.424 euro în ETH. Aplicația oferă posibilitatea economisirii în 30 de monede și cinci criptomonede.

Utilizatorii Revolut pot depune bani în pușculița digitală prin rotunjirea fiecărei tranzacții și pot transfera automat mărunțișul, prin programarea de plăți recurente sau printr-o singură contribuție.

Din cei 960.000 de utilizatori în România, mai mult de 138.000 dețin în aplicație pușculițe digitale Vaults, 100.000 fiind pușculițe digitale active.

Leul este moneda preferată de români pentru economii în Vault, cu echivalentul cifrate, în acest moment, la 27 milioane lei (circa 5,6 milioane euro). A doua monedă în ordinea preferințelor este moneda euro, cu peste 4,3 milioane euro strânși în Vaults, apoi dolarul american, cu peste un milion de dolari SUA.

Faptul că în acest moment pușculițele Vaults ale românilor înrolați în aplicația Revolut adună doar echivalentul a circa 12 milioane euro se explică prin retragerile pentru diferite cumpărături din economiile realizate pe parcursul anului trecut (58 milioane euro).

Cifre Revolut România 2019

  • 138.000 de utilizatori români au deschis pușculițe digitale Vaults
  • 214.000 de pușculițe digitale Vaults
  • 30 de monede și 5 criptomonede – variante de economisire

În 2019, românii au strâns bani pentru vacanțe, criptomonede și cadouri de Crăciun.

Revolut înseamnă o revoluție în modul în care gestionăm banii și în modul în care economisim – Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth – CEE, Revolut.

În luna mai a anului trecut erau deschise în România 32.000 de pușculițe digitale Vaults, iar la sfârșitul anului, numărul acestora era mai mare de aproape șapte ori. Tot anul trecut, a fost lansat și Group Vaults, cea mai simplă variantă pentru un grup de persoane care vor să strângă bani pentru plata facturilor, pentru o viitoare vacanță sau pentru un cadou.

Principalele monede în care sunt deschise pușculițe digitale Vaults active sunt euro, cu 51% din total, lira sterlină, cu 25% din total și lei, cu 8.31%.

La nivel global, utilizatorii Revolut au creat peste 2,1 milioane de pușculițe digitale Vaults, dintre care 1,2 milioane sunt active, cu o valoare totală de peste 150 de milioane de euro.

Vezi aici discuția de la Adevărul Financiar Live cu Irina Scarlat, Country Manager Revolut România:

Revolut este o aplicație mobilă creată pentru gestionarea banilor, fondată în 2015, la Londra. Clienții primesc notificări după fiecare plată, pot accesa analize bugetare, beneficiază de schimb valutar excelent, posibilitatea de a împărți nota de plată direct din aplicație, tranzacționare de acțiuni și criptomonede, transferuri printr-o simplă apăsare de buton și economisire în pușculițele digitale ”Vaults”.

Clienții Revolut pot alege dintre trei abonamente diferite: Standard, Premium, sau Metal, fiecare dintre ele cu funcționalități diferite. Sunt atașate carduri Visa sau Mastercard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *