Plăți

TransferGo a intermediat 500.000 de transferuri financiare în 2019

Transfer de bani

TransferGo a intermediat jumătate de milion de transferuri financiare din și către România în 2019, dublu față de 2018. La nivel global, fintech-ul a adunat 1,8 milioane clienți și a încheiat transferuri în valoare de 1,2 miliarde euro.

Numărul de clienți a urcat la 1,8 milioane, dublu față de 2018, după ce TransferGo a încheiat parteneriatul cu Ripple din India. Fluxul de bani către India a crescut cu 150% în 2019 față de anul anterior.

Către România, 80% dintre tranzacții au fost realizate prin intermediul aplicației mobile. România este țara cu cel mai mare grad de utilizare a aplicației mobile.

„În medie, un client român economisește 120 de lei în comisioane pe care le-ar fi plătit unor bănci – Marius Nedelcu, Director of Brand Marketing & Market Expansion la TransferGo.

Durata medie a unui transfer de bani este de 2,5 ore, mai arată Marius Nedelcu. Compania își propune dublarea numărului de clienți români și în acest an.

TransferGo oferă servicii rapide și la costuri mici, sau chiar fără costuri pentru transferurile făcute prin serviciul TransferGO Free, atât persoanelor fizice, cât și companiilor. La nivel global, compania operează în 55 de țări. Piața globală a remitențelor a depășit 500 miliarde euro in 2018, potrivit Băncii Mondiale.

Compania, fondată de patru lituanieni în Londra, folosește un model digital de transfer din cont în cont, ceea ce înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara. Transferul local-in local-out permite reducerea comisioanelor percepute și timpul de așteptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *