Plăți

Orange Money asigură schimburi valutare în 18 monede internaționale

Haris Hanif, CEO Orange Money

Clienții pot schimba lei, prin Orange Money, serviciul financiar al operatorului de telecomunicații Orange, ]n 18 valute internaționale, inclusiv bahtul tailandez și lira turcească.

Transferurile se vor efectua cu comision zero, iar clienții beneficiază de suport non-stop prin telefon, au anunțat oficialii Orange. Leii românești pot fi schimbați în euro, dolari americani, franc elvețian, dolar canadian, dolar australian, leva bulgărească, coroana cehă, coroana daneză, kuna croată, forintul maghiar, coroana norvegiană, zlotul polonez, coroana suedeză, lira turcească, yenul japonez, dolarul neo-zeelandez, lira turcească și bahtul tailandez.

Autorizarea transferului se poate face prin utilizarea amprentei, prin Face ID sau prin introducerea PIN-ului.

„Piața schimburilor și transferurilor valutare nu este încă suficient de flexibilă în România – Haris Hanif, CEO Orange Money România

Orange Money, serviciu lansat în 2017, permite efectuarea de pe telefon a oricăror operațiuni bancare. Transferul de bani prin intermediul numărului de telefon este instant către orice cont bancar din România. Clienții Orange Money beneficiază de cont IBAN românesc, pe care compania le poate emite ca instituție emitentă de monedă electronică autorizată de BNR.

Compania caută să ofere serviciile pe care le doresc românii, iar pe măsură ce acestea sunt identificate, sunt și lansate. În prezent, clienții pot face plăți prin cardul de debit fizic și virtual, plăți contactless prin NFC (cu telefonul sau ceasul inteligent), pot alimenta contul prin alt card bancar salvat în aplicație și pot achita facturile de utilități.

Pe viitor, cel târziu în 2021, compania va lansa serviciile financiare și pentru persoane juridice. De asemenea, va lansa și un serviciu de micro-finanțare, astfel încât clienții să poată lua credite. Condițiile impuse de legislația românească nu permite Orange Money să utilizeze banii deponenților pentru acordarea de împrumuturi. Compania trebuie să asigure din fonduri proprii creditele.

Contul poate fi deschis fără a fi nevoie de un drum până la un magazin Orange de către clienții care au un abonament lunar la operator. Cei care au cartele pre-plătite trebuie să ajungă într-un magazin înainte de a fi deschis contul. Cardul virtual este generat pe loc, iar cardul fizic ajunge la client în trei zile.

Retragerea de bani de la oricare ATM din România sau din străinătate este gratuită pentru clienții Orange Money. De altfel, aceștia pot retrage ani și de la un magazin Orange, dar suma va fi comisionată. Mai exact, 5 lei pentru sunt de până la 500 lei, 10 lei pentru sume între 500 și 1.000 de lei, și 15 lei pentru sume mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *