Plăți

Cum plătești cu telefonul mobil prin aplicația phos

O nouă metodă de plată pentru comercianți a fost lansată de Mastercard și phos, prin care este utilizat doar telefonul mobil, fără a mai avea nevoie de echipamente suplimentare. Soluția permite plățile fără numerar și contactless cu toate dispozitivele care au această facilitate (carduri, ceasuri sau brățări smart).

Proiectul pilot se va desfășura în România, Bulgaria, Marea Britanie și Germania și are ca țintă milioane de IMM-uri din aceste țări. Acceptarea plăților prin intermediul telefonului nu este nouă, diferite aplicații fiind deja prezente pe piață.

Proiectul este impementat cu sprijinul Paynetics, o instituție e-money cu licență valabilă ăn Uniunea Europeană, în calitate de bancă tutelară. Partea pilor se va desfășura până în aprilie 2020 și vizează colaborarea cu 200 de IMM-uri din cele patru țări participante.

Clienții așteaptă să li se ofere posibilitatea de a plăti în orice mod aleg, iar acesta poate fi o problemă pentru afacerile mici – Cosmin Vladimirescu, Country Manager România și Croația.

Aplicația phos este disponibilă doar pe terminalele cu Android și poate fi descărcată din Google Play. Acceptă plata cu orice produs contactless, respectiv card, telefon, ceas sau brățară inteligentă.

Printre avantajele aplicației se numără și verificarea comercianților prin intermediul unui proces complet digitalizat, care ia în considerare protocoale de prevenire a evaziunii fiscale și a spălării de bani, precum și alte reglementări locale aplicabile.

Insistând pe securitatea soluției, Mastercard, prin Serviciul Mastercard Digital Enablement, a certificat phos ca fiind una dintre primele soluții digitale POS pentru dispozitivele Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *