Plăți

Mastercard a majorat limita plăților contactless fără PIN la 200 de lei

Card Mastercard

Mastercard a ridicat limita cumpărăturilor pentru care nu este nevoie de introducerea PIN-ului de la 100 de lei la 200 de lei.

În condițiile în care se caută soluții pentru evitarea oricărui contact direct cu alte persoane sau dispozitive utilizate intensiv, Mastercard a anunțar ridicarea limitei pentru plata contactless fără PIN la nivel european. Până acum, 30 de țări sunt parte a acestei modificări.

Utilizarea plăților contactless a ajuns la o pondere de 75% din totalul plăților cu cardul la nivel european. Majorarea limitei de plată contactless înseamnă că deținătorii de carduri și comercianții vor putea în curând să efectueze, respectiv să primească, mai multe plăți rapid și sigur, fără a mai fi necesară introducerea codului PIN sau utilizarea de numerar.

Aceste măsuri reflectă ritmul în care se schimbă comportamentul utilizatorilor, asigurându-le totodată siguranță, confort și rapiditate, într-o lume aflată în schimbare accelerată –  Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.  

În timp ce multe țări adoptă permanent noile majorări a limitei pentru plăți contactless, altele pun în aplicare creșteri temporare ale limitei, pentru a-și ajuta cetățenii să plătească mai ușor în această perioadă dificilă. Toți cei care se aliniază schimbării vor beneficia de susținerea completă din partea Mastercard pentru garantarea unei implementări rapide și sigure, fie că este vorba despre o modificare permanentă sau de una temporară.

În vederea asigurării unei siguranțe depline a tranzacțiilor contactless prin multiple protocoale de securitate, o serie de reguli sunt necesar de aplicat. Mastercard, împreună cu partenerii săi, a început deja derularea procesului de ajustare a terminalelor de plată, astfel încât acesta să poată fi încheiat în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *