Plăți

Patru fonduri de investiții au pus împreună 13 milioane euro pentru FintechOS

Continuarea dezvoltării în Europa și extinderea pe piețele din SUA și Sud-Estul Asiei sunt cele două obiective pe care le vizează, în 2020, tartup-ul FintechOS a obținut o finanțare în valoare de 13 milioane euro de la patru fonduri de investiții

Finanțarea a fost condusă de Digitail East Found al Earlybird Venture capital, fondul de investiții care a descoperit unicornul UiPath, împreună cu OTB Ventures, la care au participat și investitorii deja existenți GapMinder și Launchub.

Fondurile atrase de la investitori vor fi folosiți pentru a intra pe noi piețe și dezvolta noi produse. De asemenea, compania va investi în dezvoltarea mai multor aplicații, servicii și soluții financiare, care reduc timpul necesar până la comercializare.

Prin tehnologia propusă de FintechOS, băncile și companiile de asigurări pot lansa, în doar câteva săptămâni, produse și servicii complet digitale.

Clienții companiei pot utiliza date din peste 150 de surse integrate, din rețele sociale, sisteme în cloud și soluții enterprise. Precum și 20 de procese financiare automatizate, bazate pe inteligența artificială.

FintechOS pune la dispoziția utilizatorilor un marketplace cu peste 50 de aplicații create pentru a facilita utilizarea tehnologiei în procesele de creditare, economisire, asigurări sau pensii ale clienților noi.

Fondată în 2017 de Teodor Blindăruș și Sergiu Negruț, compania are clienți în peste 20 de țări de pe trei continente. Veniturile sale anuale recurente au crescut cu 450% în 2019.

FintechOS este o companie transformativă pentru industria serviciilor financiare – Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder.

Din portofoliul de clienți la nivel global fac parte ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Transilvania Bank și Idea Bank.

OTB Ventures investește în cele mai bune companii tehnologice aflate încă în stadii timpurii de dezvoltare. 

GapMinder este un fond de capital de risc care investește în companii de înaltă tehnologie create în România și Europa Centrală. Portofoliul include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo.

Launchub Ventures este un fond de capital de risc pentru startup-uri de tehnologie. Cu sediul în Sofia, Bulgaria, fondul investește în companii din Europa de Sud Est și în fondatori cu originea în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *