Plăți

Cumperi acum și plătești mai târziu prin aplicația mobilă Twisto

Compania cehă Twisto, alternativa digitală la serviciile bancare, va fi lansată în România în perioada mai – iunie și va permite utilizatorilor să amâne gratuit plățile unor achiziții până la 45 de zile.

Prezentă pe piața cehă din 2013, Twisto este o instituție financiară nebancară ce oferă opțiunea de credit și o limită pe linia de credit, conectată la un card Mastercard. Pe lângă amânarea de plăți, clienții vor avea posibilitatea de a împărți plata în mai multe tranșe.

Tranzacțiile internaționale pot fi efectuate la cea mai bună rată de schimb valutar, fără vreun comision sau alte taxe. Cardul Twisto este gratuit și poate fi folosit atât pentru plățile online, cât și în magazinele fizice. Din martie anul acesta, Twisto va oferi modalitatea de plată prin Apple Pay și Google Pay.

România este una dintre cele mai atractive piețe din Europa Centrală și de Est  – Michal Smida, CEO și Fondator Twisto

Serviciile companiei vor fi disponibile și în limba română, a anunțat Smida, după analiza mai multor piețe din Europa, printre care Spania, Italia sau Turcia. Decizia companiei a fost determinată de evoluția pozitivă a PIB-ului, rata scăzută a șomajului de 4%, față de Spania (14%) sau Italia (9%), precum și de creșterea plăților contactless.

România ocupa în septembrie anul trecut locul 5 în Europa în privinţa tranzacţiilor contactless. Peste 70% dintre totalul plăților la comercianți erau contactless în primele opt luni ale anului 2019, arăta studiul realizat de Mastercard pentru ţările din Europa. În România sunt active peste 2,9 milioane de carduri în prezent, iar unul din doi români își face cumpărăturile online.

Ce servicii oferă Twisto

Schimb valutar Management pentru propriului buget
Opțiunea de a eșalonare pentru plata facturilor Opțiune de creditare

Twisto pune la dispoziție utilizatorilor și un mecanism de siguranță pe nume Nikita. Acesta utilizează tehnologia big data și inteligența artificială pentru a detecta posibile fraude și pentru a verifica bonitatea clienților.

Aplicația și cardul Twisto are 150.000 de utilizatori în Polonia și Cehia. La mijlocului anului 2019, Twisto a intrat și pe piața poloneză.

Până în 2024, Twisto estimează că va atinge 2,5 milioane de utilizatori din regiunea Europei Centrale și de Est. În ceea ce privește România, compania intenționează să ajungă la aproximativ 500.000 de clienți români până în 2022. Anul trecut, clienții Twisto au făcut plăți de peste 81 milioane de euro, dintre care patru milioane au fost tranzacții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *