Plăți

Bucureștenii folosesc intens NETOPIA Payments

Pe primul loc în topul orașelor care au generat cele mai multe tranzacții online anul trecut prin NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România, a fost București, urmat de Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Sibiu.

Turism, evenimente, home&deco, plata facturilor pentru utilități și shared mobility solutions au fost principalele categorii de produse și servicii pentru care românii au făcut cele multe plăți online cu cardul anul trecut.

Peste 60% din totalul tranzacțiilor procesate în 2019 au fost realizate de pe telefoanele mobile. În timp ce, 38% dintre clienți au ales desktop-ul pentru plățile online.

Dintre cei care au efectuat tranzacții de pe mobil, 75% au folosit un dispozitiv cu sistem de operare Android și 25% un sistem de operare iOS.  

Peste 40% din totalul tranzacțiilor realizate anul trecut au fost făcute de persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani. Urmați de segmentul de vârstă 35-44 ani (26%) și de tinerii cu vârsta între 18-24 de ani (12,5%). Plățile online au fost realizate în majoritate de către bărbați, cu o pondere de 72,5% din total.

Pentru 2020 vizăm creșterea numărului de comercianți înrolați în platformă și a numărului de utilizatori care aleg plata online – Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments.

Valoarea medie a tranzacției a înregistrat o scădere de 15% în 2019. Cea mai mare tranzacție procesată de companie anul trecut a fost achitarea unui pachet de servicii turistice ( peste 24.000 euro).

NETOPIA Payments a înregistrat o creștere cu 41% a numărului de tranzacții digitale procesate în 2019 față de 2018. Astfel, anul trecut, compania a procesat lunar peste două milioane de tranzacții online cu cardul sau prin SMS.

Compania a depășit în 2019 pragul de 15.000 de comercianți parteneri. Peste 550.000 de utilizatori unici fac lunar diverse plăți online, prin intermediul serviciilor furnizate de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *