IT&C

Unicornul românesc UiPath oferă gratuit spitalelor din România licențe pentru roboți software

Daniel Dines, CEO Fondator, UiPath

UiPath anunță că va oferi spitalelor și instituțiilor din sectorul public licențe gratuite pentru roboți software până pe 30 septembrie a.c., pentru a elimina sarcinile repetitive și a gestiona mai eficient criza COVID-19.

Cu ajutorul inteligenței artificiale și machine learning, roboții software pot executa sarcini complexe fără întrerupere și fără erori. Aceștia sunt capabili să prelucreze volume mari de informații cu rapiditate și acuratețe. Astfel, roboții software ar putea deveni asistenți digitali ai personalului medical și funcționarilor.

Nu exită un număr limitat de roboți pe care instituțiile spitalicești îl pot dezvolta. Având acces gratuit la platforma, spitalele își pot automatiza orice procese consideră că se pretează acestui lucru. Potrivit companiei, UiPath va oferi licențele către spitalele care vor cere acest lucru, fără a oferi mai multe detalii despre ce spitale vor folosi licența pusă la dispoziție de UiPath.

În România automatizarea proceselor poate asista, printre altele, la recepționarea pacienților în unitățile de urgență. Astfel, prin automatizarea formalităților de înregistrare a pacienților, personalul medical auxiliar va putea reduce timpii de așteptare.

Roboții software pot accesa într-o multitudine de platforme și aplicații istoricul pacienților oferind informații vitale medicilor într-un timp mai scurt.

Suntem alături de instituțiile publice și organizațiile implicate în gestionarea crizei – Răzvan Atim, General Manager Eastern Europe UiPath

De asemenea, acești roboți pot facilita acordarea de sprijin către categoriile vulnerabile. Procesarea nivelului record de cereri electronice pentru acordarea de suport social poate fi automatizată. Iar soluționările vor putea fi eliberate cu rapiditate și fără erori.

Pe langă măsurile directe de sprijin, UiPath a apelat la cea mai mare comunitate de RPA din lume pentru a lupta cu răspândirea Covid-19 și a limitării efectelor crizei.

Peste 100 de programatori au anunțat că vor să contribuie cu timpul și expertiza lor la dezvoltarea de soluții de automatizare pentru organizații de peste tot din lume, inclusiv prin participarea la evenimente de tip hackathon.

UiPath a automatizat deja milioane de sarcini repetitive pentru întreprinderi și organizații guvernamentale din întreaga lume. Inclusiv mai mult de 50% din companiile Fortune 500 și 8 din cele Fortune 10.

One Response

  1. este o decizie buna de a oferi spitalelor din Romania licente pentru software.Asta este bine trebuie ca si ANCOM sa fie de acord si dusa in comisia de IT&C a Parlamentului si adoptata pentru a fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *