IT&C

Traficul de date a crescut cu 12% în rețele fixe și cu 21% în cele mobile

Trafic de date

Traficul total de date a crescut, în ultima săptămână din martie, cu 21% în rețelele mobile și cu 12% în rețelele fixe, față de aceeași săptămână din februarie, conform datelor centralizate de ANCOM.

Datele transmise Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) de către operatorii de servicii de comunicații arată că traficul de date a înregistrat creșteri medii de 12% în rețelele fixe în ultima săptămână din martie comparativ cu aceeași săptămână din februarie.

Traficul de date în rețelele fixe a crescut, în aceeași perioadă cu 20,9% în medie. În rețelele mobile, traficul de voce a crescut în medie cu 225, iar în rețelele fixe cu aproape 23%.

Traficul total de interconectare raportat de furnizorii de comunicații electronice a înregistrat o creștere medie de 21% în rețelele mobile, fiind înregistrate creșteri între 17,7% și 24%. În rețelele fixe, traficul total de interconectare a crescut în medie cu 19%, fiind raportate creșteri între 6,3% și 41%.

În general, furnizorii au experimentat un număr în creștere de situații de congestie pe rețelele mobile de acces (peste 80% grad de încărcare a porturilor utilizate și a resurselor radio de acces).

Traficul de date total raportat de către principalele puncte comune de interconectare din Romania, peering plus tranzit, (IXPs) a crescut cu valori între 10% și 33%.

Creșterea traficului de voce și de date vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanță, a mutării cursurilor școlare și universitare în mediul online și a creșterii semnificative a componentei de entertainment online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *