IT&C România

Știrioficiale.ro: Informează-te din surse sigure și corecte

Prin programul Civic Labs, organizația neguvernamentală Code for Romania a lansat proiectul știrileoficiale.ro, o sursă de informare corectă care accesează, asimilează și distribuie știrile prezentate în media.

Proiectul a fost creat în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență. Informațiile publicate pe știrioficiale.ro reprezintă sursa oficială de informare pentru public și reprezentanții media. Informațiile prezentate fac referire la situația în plină desfășurare, cauzată de răspândirea infecției cu Coronavirus (COVID-19).

Știrioficiale.ro face parte din cele șase soluții lansate de Code for Romania pentru a lupta împotriva coronavirusului. Soluția urmează să fie lansată publicului în următoarele zile.

Proiectele Code for Romania contra efectelor COVID-19

Stamacasa.ro – o soluție digitală prin care se reduce suprasolicitarea numerelor de urgență și se colectează rapid informații. Soluția facilitează o evaluare constantă a situației, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru autorități.

Datelazi.ro – dimensiunea corectă a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale, diminuând panica și dezinformarea prin stimularea transparenței.

Rohelp.ro – soluție digitală cu ajutorul căreia se va putea face colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pusă la dispoziție.

Cemafac.ro – aplicația prin care utilizatorul va evalua corect și rapid deciziile pe care trebuie să le ia ca urmare a efectelor cauzate de COVID-19 în România.

Diasporahub.ro – platforma digitală cu ajutorul căreia se reduce suprasolicitarea numerelor de urgență, se colectează informații de la un număr mare de persoane și se facilitează o evaluare constantă. De asemenea, oferină sprijin în managementul cazurilor pentru reprezentanții autorităților române în țara de reședință.

Extensia de browser „covid-19 știri oficiale” identifică în orice pagină web expresii cheie și adaugă peste acestea un infobox care trimite către sursele oficiale de informare. Extensia poate fi instalată pe Google Chrome și pe Firefox Mozilla și vine în completarea soluției digitale stiroficiale.ro.

Cele șase proiecte care se află deja în dezvoltare și vor fi lansate săptămâna aceasta. Code for Romania lucrează la alte soluții care vor lupta cu efectele produse de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *