IT&C

Softbinator Technologies susține învățământul universitar

Softbinator Technologies a anunțat intenția de a-și extinde colaborarea cu universitățile tehnice din România, prin dotarea cu echipamente tech și actualizarea curriculei universitare în domenii ca blockchain, AI și machine learning.

Colaborarea presupune dotarea laboratoarelor de informatică din cadrul facultăților și cursuri susținute de către angajații Softbinator, în baza unui program permanent, agreat de cele două părți.

Facultatea de Matematică a Universității București (UB) este unul dintre partenerii companiei, colaborarea fiind demarată în urmă cu câțiva ani împreună cu firma Cornerstone Technologies CST.

În ceea ce privește zona de business, Softbinator Technologies colaborează și cu startup-uri pe proiecte ce cuprind dezvoltare software, hardware și investiții. Începând cu 2020, compania se va implica și în proiecte de cercetare-dezvoltare (din engl. reasearch&development – R&D) pe acest segment.

Pentru 2020 ne propunem să abordăm și piața internă, pe componenta de transformare digitală – Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies

Pe lângă colaborarea cu universitățile din România, Softbinator Technologies mizează și pe extinderea pe piețele internaționale și planurile de colaborare cu firme locale. Până la sfârșitul anului 2020, compania vrea să angajeze peste 40 de programatori, numărând în prezent 60 de specialiști IT.

Softbinator Technologies, companie specializată în proiecte de R&D în blockchain și Inteligență Artificială, s-a desprins din Cornerstone Technologies (CST), noua entitate fiind condusă de Daniel Ilinca.

Din structura noului acționariat fac parte Daniel Ilinca, CEO, care deține pachetul majoritar de acțiuni, Alexandru Dianu, COO, Marius Băisan, CTO și Andreea Popa, CFO.

Brandul Softbinator s-a lansat în anul 2011, odată cu apariția Fundației Softbinator, și a consolidat una dintre cele mai mari comunități din industria locală de tech: evenimentele Talks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *