IT&C

Se numește Newton și este CFO-ul viitorului

Robotul Newton, CFO-ul viitorului, va putea estima potențialul de creștere al veniturilor viitoare, se va ocupa de gestionarea fluxurilor de numerar și va lua decizii strategice de management financiar.

Cu robotul Newton, care automatizează cea mai mare parte dintre sarcinile de serviciu îndeplinite de CFO-ul unei companii mici, Startup-ul BGF a câștigat marele premiu de 5.000 euro. Trei echipe, formate din tineri antreprenori din domeniul IT și finaciar, au fost câștigătorii primei ediții hackathon AI in Finance, organizat de startup-ul fintech iFactor.

Echipa Franc, de pe locul doi și un premiu de 2.000 euro, a dezvoltat o aplicație de tip asistent virtual, destinată unei mai bune gestionări a finanțelor personale.

Vrem ca în 2020 să aducem la suprafață și mai multe echipe și inițiative pe zona de Artificial Intelligence – Cosmin Curticapean, fondator iFactor

Al treilea premiu, de 1.000 euro, a fost câștigat Polybox by Unsigned. Polybox este un API ce permite agregarea a mai multor conturi bancare cu ajutorul PSD2 și oferă predicții privind soldul conturilor și costul facturilor din luna următoare. Pri API, utilizatorii pot gestiona de pe telefon conturile bancare și poate conecta un card la mai multe conturi bancare.

Prima ediție heckathon AI in Finance a însemnat 48 de ore de codare și sesiuni de mentorat. Startup-urile cele mai bune au fost selectate prin interviuri unu la unu. Au fost selectate 10 aplicanți, în funcție de motivația echipelor, ambiția și experiența fiecăreia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *