IT&C

Samsung a lansat seria Galaxy S20 și primul pliabil pe verticală Z Flip

Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra

Samsung a lansat ultima serie de flagship-uri Galaxy S20, terminale de top cu cele mai înalte performanțe posibile, completată de Galaxy Z Flip, primul smartphone pliabil pe verticală al producătorului coreean.

Seria Galaxy S20 înlocuiește actuala S10 și modifică și modalitatea de numerotare a generațiilor. Dacă anterior am avut de la S2 până la S10, acum se trece la varianta S20. Samsung aduce astfel seria S lângă gama A, care este deja denumită cu ordinul zecilor.

Gama lansată acum are trei modele, S20, S20+ și S20 Ultra, corespunzătoare dimensiunilor de 6,2 inci, 6,7 inci și 6,9 inci. Adică o lungime a telefonului de 151,7 mm, 161,9 mm și 166,9 mm.

Cel mai performant este S20 Ultra, care poate ajunge la o configurație cu 16GB RAM (memorie) și 512GB stocare. Și care vine și cu conexiune 5G, dar și cu un preț pe măsură, 7.400 lei.

Cel mai slab din gamă este S20 fără 5G, cu 8GB RAM și 128GB stocare internă, al cărui preț coboară până la 4.300 lei.

Varianta Ultra este echipată automat cu conexiune 5G, în timp ce modelele mai mici S20+ și S20 au și variante doar cu 4G/LTE.

Galaxy Z Flip deschis

Samsung a prezentat și Galaxy Z Flip, cu un ecarm de 6,7 inci pliabil. Închis, are jumătate din dimensiunile unui telefon normal și încape mult mai ușor în orice buzunar.

„Galaxy Z Flip este unul important pentru noi pentru că vrem să creem o nouă categorie de telefoane pliabile – Dr. TM Roh, președinte și șef al Mobile Communications Business la Samsung Electronics

Producătorul a lansat anul trecut Galaxy Fold, telefonul care se pliază pe orizontală și se transformă înr-o tabletă de aproape 7 inci. Z Flip oferă și posibilitatea utilizării cu două ecrane de 4 inci fiecare, cu conținut diferit. Dimensiunile telefonului atunci când este pliat sunt de 73.6 mm lungime, 87,4 mm lățime și 15,4 mm grosime.

Galaxy Z Flip

Pe piață urmează să intre și un pliabil de la Motorola, cu dimensiuni chiar mai reduse decât cele  ale Z Flip. O diferență majoră între cele două terminale este că Motorola Razr are și un ecran de 2,7 inci pe spate, care permite vizualizarea notificărilor atunci când este închis. Z Flip are doar un ecran de 1 inci pe care pot vedea notificările.

Terminalul Motorola, de asemenea disponibil la precomandă pe anumite piețe, costă 1.500 de euro. Z Flip va veni la noi la 7.000 de lei.

Gama S20 este disponibilă la precomandă, terminalele urmând a fi livrate din 9 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *