IT&C

Robotul autonom de dezinfecție a ajuns și la Spitalul Marie Curie

Robotul autonom de dezinfecție care a fost oferit gratuit pe o perioadă scurtă de timp Institului Matei Balș din București a fost mutat către Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Marie Curie.

Luna trecută, Bucharest Promo Robots, primul startup de robotică din România, împreună cu Asociația Suport, au pus la dispoziție acest robot Institutului Național de Boli Infecțioase, urmând ca ulterior să fie trimis și altor spitale care primesc pacienți bolnavi de COVID-19.

Întrucât cererile pentru robotul autonom de dezinfecție cresc, Ana-Maria Stancu, co-fondator Bucharest Promo Robots, a spus că sunt pregătiți pentru a importa și alte astfel de exemplare din Danemarca, unde sunt construiți manual în mai multe atelierele din țară.

Robotul care folosește spectrul de lumină UVC este complet autonom, funcționează fără intervenție umană și poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operații, având o productivitate mult mai mare și protejând astfel personalul medical din spitale.

Pentru o suprafață de 2.000 de metri pătrați, dezinfectarea completă se realizează în doar 90 de minute, care în mod normal ar fi durat două zile și ar fi implicat închiderea secției. Roboții sunt programați cu ajutorul unei hărți video: spațiul care urmează să fie dezinfectat. Astfel, li se fixează un punct de intrare și de ieșire din cameră, care reprezintă spațiul pe care îl vor dezinfecta.

Pe lângă dezinfectarea spațiilor și saloanelor din spitale, soluția autonomă ar putea fi folosită cu succes și în aeroporturi din toată lumea. În urmă cu trei săptămâni, Bucharest Promo Robots a trimis Aeroportului Internațional Henri Coandă din București o solicitare pentru a pune la dispoziție un astfel de robot care va dezinfecta culoarele nepopulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *