IT&C

Premianți la FIRST Russia Robotics Championship

Echipa de robotică a României AutoVortex a obținut primul loc și medalia de aur la cel mai mare și mai important eveniment științific și tehnic din Federația Rusă – FIRST Russia Robotics Championship.

Cei doi roboți ai României, construiți și programați în Java de elevi, au jucat toate meciurile de calificare cu brio și în finală au format alianța care s-a luptat cu cele mai bune 2 echipe rusești.

Astfel, datorită victoriei, echipa AutoVortex a fost invitată să reprezinte țara noastră la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020.

Acest rezultat confirmă statutul de lider internațional al echipei de roboticăAutoVortex și adaugă un nou trofeu la palmaresul de șase victorii consecutive în Rusia și peste tot în jurul lumii – Ionuț Panea, mentor.

AutoVortex s-a calificat la acest eveniment în urma participării în finala de la Campionatul Regional de Robotică din St. Petersburg din decembrie 2019.

Echipa a fost formată din șapte elevi de la trei licee din București: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu – Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru și Ștefan Roșca; Colegiul Național Sf. Sava – Dunuta Andrei și Colegiul Național Ion Neculce – Vasile Theodor. Echipa este coordonată de antrenorul Panea Ionuț Valentin – asistent Univsitar Dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București.

Vezi ce a declarat Dana Războiu, fondator al asociației Nație Prin Educație, la emisiunea Adevărul Financiar Live

AutoVortex urmează să joace regionala de calificare de la București în cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc între 20 și 22 martie la Sala Polivalentă din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *