IT&C

Companiile IT&C organizează tot mai multe cursuri de specializare pentru studenți

Aproape toate firmele din IT&C organizează diferite cursuri și seminarii menite să îi învețe pe elevi și studenți lucruri practice, nu doar teoretice.

Huawei Telecom Seeds for the Future, de exemplu, care a ajuns la a șasea ediție în acest an, este sprijinit de Ministerul Educației, fostul Minister al Comunicațiilor și de universități de profil din toată țara. Programul oferă studenților inclusiv posibilitatea de a studia la sediul central al companiei, din orașul Shenzen, în China.

Creșterea educației IT&C și armonizarea cunoștințelor teoretice cu cele practice sunt principalele obiective ale programului, după cum explică Vlad Doicaru, Enterprise Director Huawei România.

Zece studenți au fost și anul acesta în luna august, opt din România și doi din Republica Moldova, în China. Au participat la cursuri de limbă și cultură în Beijing și la cursuri practice în Shenzen.

Studiez ingineria de afaceri și aș vrea combin ce învăț la facultate cu ce am învățat în programul de internship – Maria Din, participantă a Seeds for the Future 2019.

Prin crearea și menținerea programului Seeds for the Future, care facilitează educația IT, dar și prin practica, Huawei a devenit un partener strategic al sistemului educațional din România.

Huawei se alătură astfel altor nume importante care se ocupă de educație în domeniul IT&C sau al tehnologiei, cum sunt companiile Bosch, E.ON România, Bitdefender, Lidl sau Orange România.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *