IT&C

Mastercard creează un centru european de securitate cibernetică

Cyber security

Mastercard dezvoltă un hub de securitate și tehnologie a informației în Waterloo, Belgia, de unde va coordona colaborarea dintre sectorul public, cel privat și autoritățile din statele europene.

Hub-ul din Waterloo, unde se află și sediul central al Mastercard, este primul construit în afara granițelor Americii de Nord. Și se dorește a fi o confirmare a angajamentului companiei de a combate amenințările cu care se confruntă ecosistemul european de plăți.

Hackerii nu țin cont de granițe sau de națiuni, astfel că amenințările pot veni din toate colțurile lumii – Cosmin Vladimirescu, Country Manager pentru România și Croația.

Centrul va lucra cu instituțiile naționale de inteligență cibernetică sau securitate, cum ar fi Banca Centrală Europeană, Europol sau Interpol. Este menit să fluidizeze comunicarea dintre toate instituțiile pentru a îmbunătăți timpii de reacție și eficiența în cazul evenimentelor globale.

Mastercard va lucra în tandem cu agențiile de securitate și cu clienții pentru a accelera transferul de informații și pentru a coordona un răspuns cumulat la infracțiunile cibernetice.

Centrul Mastercard din Waterloo va contribui și la extinderea cunoștințelor și transferul de buna practici între principalele agenții de securitate și factorii de decizie politică din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *