IT&C

La Future Summit afli cum arată viitorul

Pasionații de tehnologie și inovație sunt așteptați la Future Summit, conferința internațională dedicată soluțiilor viitorului, care va avea loc pe 28 noiembrie, la Palatul Universul din București.

Peste 35 de speakeri internaționali și români se vor reuni la cea de-a patra ediție a conferinței, unde vor discuta despre impactul tehnologiei asupra societăţii şi trenduri ale viitorului.

Printre cele mai așteptate momente de la Future Summit 2019 este prezentarea Lilium, primul taxi zburător electric, ce poate să transporte cinci persoane pe distanțe de peste 300 km într-o oră. În urmă cu câteva luni, Lilium Jet s-a ridicat de la sol în cadrul unui zbor test, dovedind că ambiția de a revoluționa mobilitatea urbană din 2025 a companiei este reală. Despre invenția sa și tehnologia viitorului va vorbi chiar Patrick Nathen, Fondator, Lilium Aviation.

Despre cum va arăta piața de energie în 2040 conform raportului World Energy Outlook al IEA, lansat săptămâna aceasta, cea mai importantă organizație globală în domeniu, va vorbi Claudia Pavarini, Energy Modeler, International Energy Agency. La nivel global, se estimează că cererea de energie electrică va crește cu peste 20% în următorul deceniu, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de noi sisteme electrice care să poată să susțină cererea.

Cum ajută AI în modelele de business din energie? De-a lungul ultimilor ani, am asistat la modul în care inteligența artificială (AI) a transformat companiile de energie și a început să ne modeleze lumea energetică. Juan Bernabe-Moreno, Director Global Inteligență Artificială, E.ON.

Cea mai importantă voce globală în reducerea risipei alimentare, Tristram Stuart,  vine la invitația Social Innovation Solutions să discute despre un viitor în care risipa alimentară uriașă de astăzi va dispărea și ce pot face producătorii, hipermarketurile, orașele și noi pentru acest obiectiv.

Ce crede lumea despre inteligența artificială este o eroare de bază – Danny Goh, CEO, Nexus Frontier Tech

Se va alătura Simon Harris, Investment Director la Zap&GO, companie care dezvoltă un supercapacitor care încarcă telefoanele în doar cinci minute, folosind baterii bazate pe Carbon și nu pe Litiu, deschizand cu drumul spre mașini și dispozitive cu efort minim de reîncărcare.

Iar Carolina Montealegre, Innovation and Foresight Manager la Disneyland Paris, ajută organizațiile să realizeze strategii adecvate în viitor și să implementeze inovația cu o perspectivă centrată pe oameni.

Ce crede lumea despre inteligența artificială este o eroare de bază, presupunând că inteligența umană este ceva ce AI poate spera vreodată să imite, declara nu demult Danny Goh, CEO, Nexus Frontier Tech, antreprenor global în Inteligență Artificială.  

Printre speakerii români ai Future Summit 2019 sunt Dragoș Stanca (Upgrade 100), Gabriel Sidor (UiPath), Vlad Mixich (European Public Health Alliance), Oana Gheorghiu (Dăruiește Viață), Florin Stoican (Parcul Natural Văcărești), Ligia Deca (Consilier de Stat pentru Educație), Mihai Toader-Pasti (EFdeN), Oana Țoiu (Social Innovation Solutions) sau Anamaria Vrabie (Divizia de Inovare Urbană Cluj).

În cadrul Future Summit 50 de start-up-uri, selectate din ideile celor 2000 de tineri care au trecut prin programul anual de educație antreprenorială și incubare Future Makers, vor avea pitch-uri pe una din scenele conferinței pentru 20.000 de euro investiții.

Future Summit 2019, ediția a patra, este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca-Cola și eMAG.

Află în premieră cum vor arăta următorii zece ani și ce decizii au business-urile și societățile de luat acum. Te poți înscrie pe https://future-summit.org/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *