IT&C România

DiasporaHub.ro: Pentru cetățenii români din afara țării aflați în situații de urgență

Prin programul Civic Labs, organizația neguvernamentală Code for Romania a lansat proiectul DiasporaHub.ro, a cincea soluție din ecosistemul de șase soluții digitale de luptă contra efectelor COVID-19.

Platforma DiasporaHub.ro vine în sprijinul tuturor cetățenilor români din afara României și a asociațiilor și grupurilor de sprijin de peste hotare în situații de urgență precum cea provocată de pandemia COVID-19.

Cu ajutorul unui chestionar de câteva întrebări, orice român care are nevoie de ajutor sau de informații va fi ghidat către o persoană specializată care va oferi sprijin de orice fel: fie despre livrarea unor cumpărături, traduceri, fie informații utile în această perioadă.

Prin intermediul platformei DiasporaHub.ro vor fi distribuite mai uniform și eficient cererile de ajutor de la românii din diaspora către cei care în aceste zile depun eforturi să sprijine facilitând astfel transferul de resurse utile într-un mod simplu și accesibil tuturor. 

Proiectele Code for Romania contra efectelor COVID-19

StiriOficiale.ro – platforma de comunicare oficială a Guvernului României pentru tot ceea ce înseamnă COVID-19.

Stamacasa.ro – o soluție digitală prin care se reduce suprasolicitarea numerelor de urgență și se colectează rapid informații. Soluția facilitează o evaluare constantă a situației, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru autorități.

Datelazi.ro – dimensiunea corectă a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale, diminuând panica și dezinformarea prin stimularea transparenței.

Rohelp.ro – soluție digitală cu ajutorul căreia se va putea face colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pusă la dispoziție.

Cemafac.ro – aplicația prin care utilizatorul va evalua corect și rapid deciziile pe care trebuie să le ia ca urmare a efectelor cauzate de COVID-19 în România.

Proiectul DiasporaHub.ro este realizat în cadrul Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Toate soluțiile dezvoltate în ecosositemul COVID-19 de către Code for Romania Task Force, din care și diasporahub.ro face parte, sunt oferite gratuit Guvernului României,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *