IT&C

NextLab.Tech derulează cursuri online gratuite de informatică pentru elevi

Robot

Elevii de gimnaziu și de liceu se pot înscrie pe platforma online Nextlab.Tech, lansată de Banca Comercială Română (BCR) și Nextlab.Tech, ca parte a programului Romania Tech Nation.

Cursanții beneficiază de resurse și webinarii YouTube gratuite și de un asistent de învățare bazat pe inteligență artificială. Platforma găzduiește și cel mai mare concurs național de robotică din România, adresat elevilor cu vârste între 8 și 16 ani, competiție înscrisă și în calendarul Ministerului Educației și Cercetării.

În concurs se pot înscrie profesori de informatică, matematică, fizică, chimie, dar și orice altă disciplină precum învățătorii și cadrele didactice de la ciclul primar. Elevii care nu reușesc să identifice o echipă coordonată de un profesor în școala în care învață, se pot înscrie individual.

Concursul este organizat în două faze: prima se desfășoară online, cu roboți virtuali, iar cea de-a a doua presupune construirea unor roboți fizici Nextlab.Tech bazați pe platforma Arduinno. Trecerea din prima fază în cea de a doua se face pe baza unui test transdisciplinar susținut pe platforma Nextlab.Tech în intervalul 15-30 aprilie 2020. În urma rezultatelor de la test și a unui eseu motivațional vor fi selectați beneficiarii celor 500 de kituri gratuite oferite de către BCR.

În ediția de anul acesta există doi roboți de concurs: Miro și Tecnicus. Robotul Miro e mai simplu și poate fi asamblat și de elevii mai mici. Tecnicus este destinat elevilor cu înclinații tehnice și liceelor tehnologice. Există trei probe de concurs: Line Follower Basic, Line Follower Advanced și Sumo.

Faza finală se va susține între 21-22 noiembrie 2020 la Romexpo, București. Pentru a ajuta profesorii și elevii să construiască și să programeze roboții de concurs, organizatorii se vor deplasa în 200 de puncte de robo-ajutor. 

Concursul este organizat de Asociația “Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub” (CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București.  BCR este sponsor principal la nivel național al acestui program. Sprijinul logistic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *