După 500.000 de interviuri realizate de Dora, robotul software de recrutare, candidații care cer mai mulți bani decât le poate da compania, cei care nu vorbesc o limbă străină la nivelul cerut sau nu pot ajunge la interviul final, nu obțin locul de muncă pentru care aplică.
De asemenea, sunt respinși și candidații care mint cu privire la anii de experiență pe care îi au și când nu pot începe munca la data comunicată de angajator.
Cum funcționează Dora, asistentul de recrutare? Robotul preia toate sarcinile obositoare, repetitive și care consumă timp în procesul de recrutare pentru candidatul ideal. Este programat să discute cu candidații, în special pe Facebook, însă atrage candidați inclusiv din Istagram, LinkedIn și Google Awords.
Prin digitalizarea acestor sarcini, procesul de recrutare devine mult mai rapid, mai ușor și mai precis. Prin digitalizarea acestor sarcini, procesul de recrutare devine mult mai rapid, mai ușor și mai precis.
Dora adresează un set de întrebări candidaților care își caută un loc de muncă și țintesc o anumită poziție scoasă la concurs de angajator. Experiența anterioară în postul pentru care concurează, când au lucrat ultima oară, de când ar fi disponibili să înceapă munca sau ce salariu așteaptă sunt întrebările adresate de asistentul de recrutare.
Chiar dacă asistentul digital ajută la soluționarea procesului de angajare, forța de muncă umană de la HR nu va fi înlocuită.
Dora oferă recrutorilor mai mult timp pentru a-și folosi abilitățile și experiența în proces, purtând conversații active cu candidații
Potrivit concluziilor furnizate de Dora, un candidat are nevoie în medie de 9 minute pentru a finaliza un interviu. Circa 64% din interviuri sunt făcute după ora 18:00 și în weekend-uri, acest lucru se datorează timpului pe care îl au la dispoziție oamenii pentru a susține un interviu. Din 2018 și până în prezent, 32% din candidații livrați de Dora au fost acceptați de recrutori ca fiind eligibili pentru poziția oferită și au continuat procesul către angajare.
Asistentul HR se adaptează automat la viteza de lucru a recrutorului și îi informează atat pe candidat cât și pe recrutor despre etapa în care se află în timpul procesului de recrutare. Dora vorbește șapte limbi: română, engleză, germană, franceză, olandeză, poloneză și portugheză.
În 2020, Dora va mai învăța câteva limbi și va deveni un asistent personal al candidaților și recrutorilor tot mai performant. Dora a primit un milion de euro investiție anul trecut de la un grup din Belgia.
Ce face Dora?
Preia toate sarcinile obositoare, repetitive și care consumă timp în procesul de recrutare | Vorbește șapte limbi: română, engleză, germană, franceză, olandeză, poloneză și portugheză. |
Dora nu va înlocui forța de muncă umană din HR | Discută cu candidații, în special pe Facebook, însă atrage candidați inclusiv din Istagram, LinkedIn și Google Awords |
Dora este un robot de recrutare dezvoltat de Happy Recruiter, o companie de tehnologie din Târgu Mureș, și este folosit de candidați din 27 țări și de peste 1.100 de companii din 18 țări din Europa și America de Nord. A fost lansat în martie 2018 și a generat până acum venituri de 260.000 euro și un profit de 60.000 euro.
House of HR, un grup de companii cu activități în domeniul serviciilor de resurse umane din Belgia, a preluat în luna aprilie a acestui an 20% din acțiunile Happy Recruiter.