IT&C

Cele mai importante cinci tendințe 2020 în digitalizare

Trenduri digitale in 2020

Drumul către economia digitalizată majorează nevoie de securitate a echipamentelor și rețelelor. Totodată, apariția de noi tehnologii trebuie neapărat însoțită de reglementări care să nu permită utilizarea cu rea-intenție.

Specialiștii de la Axis Communication au identificat principalele cinci trenduri ale digitalizării în 2020. Tendințe care, identificate corect de către companii, permit creșterea organică.

Trenduri în digitalizare în 2020

  • Creșterea numărului de dispozitive conectate;
  • Majorarea puterii de procesare a datelor;
  • Încrederea este cuvântul cheie pentru dezvoltare;
  • Reglementarea modului de utilizare a noilor tehnologii;
  • Diversificarea rețelelor.

Creșterea numărului de dispozitive conectate

Faptul că miliarde de dispozitive sunt deja conectate la rețea și că numărul acestora continuă să crească nu mai este o noutate pentru nimeni. Dar, natura și cerințele acestora au implicații.

Un exemplu este cel al mașinilor autonome, care pot lua în urma unor calcule complexe și a unor medii externe (semne rutiere, senzori, etc) decizii ce sunt procesate în miimi de secundă. Și asta fară a se apela la un centru de date, pentru a nu pierde timpul cu transferul de date.

La fel se întâmplă și cu industria supravegherii video. Dacă trebuie să ne îndreptăm către proactiv și nu reactiv, să trecem la prevenție, este nevoie ca mult mai multe date și calcule să se întâmple la nivelul camerei.

Mai multă putere de procesare a datelor

Mai multe echipamente conectate înseamnă și software dedicat și optimizat pentru utilizarea lor. Noi echipamente și noi softuri sunt elementele esențiale pentru trecerea la un nou nivel de computing. . Dispozitivele conectate de ultimă generație vor avea nevoie de o putere de calcul crescută și vor fi proiectate în mod special din siliciu.

Conceptul de Artificial Intelligence (AI) integrat va evolua și el. Pentru toate companiile care lucrează cu AI, machine learning sau deep learning, lucruri care acum câțiva ani păreau de domeniul SF au ajuns astăzi o realitate. Aprecierea acestei tehnologii va crește o dată cu creșterea utilizării ei de către oameni.

Dar pentru aceasta este nevoie ca aceste echipamente să fie făcute mai simple, să necesite mai puțină memorie și putere de calcul.

Încrederea, cuvânt cheie pentru dezvoltare

Încrederea va fi vitală pentru dezvoltarea oricărei companii. Este necesar ca organizațiile să colecteze și să utilizeze datele noastre în mod responsabil și să fie protejate de infracțiuni informatice.

Problemele legate de confidențialitatea datelor personale vor continua să fie subiect de dezbatere în întreaga lume și în 2020. În timp ce tehnologii precum dynamic anonymization și masking pot fi folosite pentru a proteja confidențialitatea datelor, legile sunt inconsistente de-a lungul țărilor și regiunilor.

Nevoia de a naviga către un cadru internațional unitar de securitate va deveni o prioritate pentru companiile din domeniul securității.

Reglementarea trebuie să țină pasul cu tehnologia

Procesul de reglementare a tehnologiei este dificil, dacă nu imposibil. Dar este la îndemână reglementarea utilizării tehnologiei. De exemplu, recunoașterea facială. În anumite cazuri, cum ar fi urmărirea unei persoane suspecte pe un aeroport poate fi un proces eficient și inofensiv din partea autorităților. Însă, nu același lucru se poate spune despre monitorizarea locuitorilor unui oraș. Tehnologia este aceeși, dar scopul în care ea este folosită diferă.

Regulamentele trebuie să țină pasul cu progresele tehnologice, iar guvernele vor avea responsabilitatea de a analiza fiecare scenariu de folosire. Este un peisaj dinamic în care industria va trebui să navigheze și în care etica în afaceri va continua să fie analizată intens.

Diversitatea rețelelor

Ca rezultat direct al complexităților de reglementare, confidențialitate și securitate cibernetică, se poate vedea o îndepărtare a conceptului de Open Internet în ultimele două decenii. În timp ce Internetul și serviciile publice de cloud vor rămâne parte a modului în care transferăm, analizăm și stocăm datele, cloudul privat sau hibrid va continua să crească.

De asemenea, se poate observa o creștere a numărului de „insule inteligente”, în care sistemele pentru aplicații specifice au conexiuni limitate și directe la alte sisteme interdependente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *