IT&C

Aplicațiile mobile pot identifica persoanele infectate cu coronavirus

Corona 100m, aplicația care permite utilizatorilor să identifice persoanele infectate cu coronavirus, a fost descărcată de peste un milion de ori de când a fost lansată, pe 11 februarie în acest an, scrie CNN.

Aplicația permite utilizatori să vadă care este naționalitatea persoanei bolnave, ce vârstă are și locurile pe care aceasta le-a vizitat. De asemenea, utilizatorul poate vedea cât de aproape este de pacienții infectați cu coronavirus.

Corona 100 a apărut în contextul în care datele transmise de guvernul Coreei de Sud nu erau prea ușor de înțeles și identificat. Deși oficialii au pus la dispoziția publicului o hartă care arăta unde se află pacienții infectați cu coronavirus, informațiile nu erau foarte clare.

În fiecare oră, aplicația este instalată de peste 20.000 de ori – Bae Won-Seok, Fondator Corona 100m

Aplicațiile mobile care urmăresc persoanele bolnave infectate cu coronavirus din Coreea de Sud s-au clasat pe locul șase din 15 cu cele mai multe descărcări din magazinul Google Play.

Până în prezent, au fost înregistrate peste 83.000 de cazuri de coronavirus la nivel mondial, singura locație de pe glob care nu a fost afectată până în acest moment fiind Antartica. Din 82.393 totalul cazurilor de coronavirus la nivel mondial, numărul celor vindecați a ajuns la 32.955, în timp ce 2.807 de persoane au decedat.

Cele 2.337 de cazuri de coronavirus înregistrate în Coreea de Sud săptămâna trecută marchează cel mai mare focar de infecții în afara Chinei, unde au fost înregistrate majoritatea cazurilor.

Răspândirea coronavirusului în Coreea de Sud a început deja să afecteze viața și afacerile localnicilor. În urma celor întâmplate, Hyundai Motor, producătorul de automobile cu sediul în Seul, a închis o fabrică din țară după ce unul dintre angajații săi a fost infectat cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *