Fintech

Transferuri de bani în străinătate cu zero comision

Prin serviciile Paysera, cel mai nou fintech intrat pe piața românească, companiile își pot deschide conturi la bănci din străinătate în 30 de valute și pot transfera bani cu comisioane reduse sau zero.

Prin intermediul platformei Paysera, persoanele fizice și companiile pot efectua transferuri în euro către statele din estul și sud-estul Europei cu un comision de 0,15 euro pentru companii și gratuit pentru persoane fizice. Transferurile de realizează imediat dacă recipientul are cont Paysera și în cel mul o zi lucrătoare în alte bănci.

Pentru băncile din alte țări decât cele din SEE, Paysera percepe un comision de șapte euro, iar transferul se realizează în cel mult trei zile lucrătoare. Spre comparație, transferul prin bănci precum Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau BRD, sunt însoțite de un comision de cel puțin 15 euro, la 1000 euro transferați.

Deschiderea unui cont se poate face online, fără vizite la o sucursală și fără taxe de achitat pentru deschiderea și administrarea contului. Pe lângă transferurile internaționale, Paysera oferă și servicii de schimb valutar online, portofel mobil și card de plată.

PAYSERA

Deschidere de cont online fără comisionTransferuri cu comision de 0,15 euro pentru companii
Transferuri gratuite în lei pentru persoane fiziceTransferuri gratuite în euro pentru persoane fizice

Compania operează în 184 de țări din întreaga lume, cu reprezentanți locale în 6 țări europene și o rețea de 50 de bănci partenere. În 2018, cei aproape 400.000 de clienți ai companiei au efectuat 1.9 milioane transferuri, cu o valoare totală de aproape 3,9 miliarde euro.

Paysera, companie având capital lituanian sută la sută, deține o licență de la Banca Lituaniei pentru emiterea de monedă electronică. Transferurile de bani prin platforma proprie se realizează prin răscumpărarea de bani electronici pentru valoarea lor nominală, adică schimbă banii electronici în sistem pentru monedele naționale în raport de 1 : 1. Astfel, comisioanele de transfer sunt, de fapt, comisioane pentru răscumpărarea de bani electronici, de unde și reducerea acestora comparativ cu transferurile realizate de băncile comerciale.

Punem la dispoziția clienților transferuri de bani cu iunele dintre cele mai mici comisioane și schimburi valutare la cea mai bună rată posibilă – Daniel Turbatu, Country Manager Paysera România.

Paysera a fost înființată în 2004 cu trei angajați, iar în 2011 a primit licența de la Banca Centrală a Lituaniei. În 2013 a ajuns la 50 de angajați, număr care s-a dublat în 2017. Veniturile companiei au urcat de la 3,1 milioane euro în 2014 la 5,3 milioane euro în 2016 și 9,7 milioane euro în 2018.

Compania activează pe o piață din ce în ce mai aglomerată, cea a transferurilor de bani între țări, pe care se luptă, pe lângă băncile comerciale, cu giganți precum Western Union și Moneygram, dar și cu fintech-uri precum TransferWise sau TransferGo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *