Fintech

Platforma de plăți Paysera a lansat tranzacțiile cu aur în formă fizică

Fintechul Paysera LT, cea mai mare Instituție Emitentă de Monedă Electronică din Lituania, prezentă și în România din vara anului 2019, a lansat tranzacționarea cu Aur, potrivit celui mai recent comunicat al companiei.

Spre deosebire de alte companii fintech, Paysera oferă tranzacționarea în formă fizică a Aurului, sub formă de lingouri și monede, și nu contravaloarea unor instrumente bursiere. Cumpărătorii vor putea să-și stocheze Aurul, achiziționat prin intermediul aplicației mobile, la facilitățile de depozitare securizate ale companiei, să îl ridice la sediul central al companiei sau să comande livrarea la domiciliu, indiferent de locație.

Deoarece prețul aurului, ținând cont de inflație, rămâne aproximativ constant pe termen lung, acesta este considerat un refugiu sigur în vremuri tulburi și o protecție împotriva deprecierii monetare.

Lingourile și monedele vândute de noi sunt destinate în primul rând persoanelor care doresc să își păstreze puterea de cumpărare pe termen lung – Daniel Turbatu, Country Manager Paysera România.

Metalul prețios cumpărat este afișat în aplicație în două unități de măsură: în grame și în funcție de preț, într-o valută familiară clientului. Cumpărătorul poate revinde Aurul companiei la acest preț.

Prin aplicația sa mobilă, Paysera vinde lingouri de aur ale producătorului elvețian Valcambi Suisse și, de asemenea, monede de Aur de 1 uncie (31,1 g) ale diferiților producători recunoscuți la nivel internațional: American Buffalo, Canadian Maple Leaf, Austrian Philharmonic, Britannia etc.

Aurul achiziționat prin intermediul aplicației poate fi trimis ca și cadou unui alt utilizator al aplicației Paysera. Potrivit lui Daniel Turbatu, acum că totul se mută online, oferirea de Aur ca și cadou poate fi interesantă atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companii, care caută un cadou pentru partenerul lor de afaceri, angajat sau manager.

La începutul lunii august, prețul aurului la bursă a atins maximul – 2070 USD per uncie. Miercuri dimineață, 23 septembrie, prețul aurului a fost de 1887 USD (1616 EUR) per uncie. Într-un an, prețul aurului la burse a crescut cu 25%.

Paysera nu oferă consultanță clienților cu privire la cumpărarea de metale prețioase în scop investițional, pentru care se recomandă sfatul unui expert financiar independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *