Fintech

Paysera România va lansa Serviciul Alternativ de Inițiere a Plăților (PIS)

Daniel Turbatu, Country Manager Paysera România

Este foarte probabil ca, până la sfârșitul anului în curs, fitech-ul lituanian Paysera, prezent în România din vara anului trecut, să lanseze primul său serviciu alternativ de inițiere a plăților (Payment Initiation Service – PIS) disponibil pentru magazinele online.

Prin PIS, utilizatorul își va putea vedea toate conturile bancare în Paysera și va putea achiziționa produsul dorit direct din aplicație, potrivit oficialilor companiei. Contul va fi gestionat online, prin intermediul aplicației mobile, iar utilizatorii vor fi notificați în timp real de plățile efectuate.

În unele cazuri, pentru a se efectua tranzacția, utilizatorii fie vor fi direcționați direct în Internet Banking-ul băncilor de care aparțin, fie se va conecta direct în aplicația Paysera.

„Spre deosebire de plata prin card sau cash, procesarea plăților prin PIS este mult mai rapidă”, explică Daniel Turbatu, Country Manager Paysera România. Dacă, în general, comercianții ajung să își primească banii o dată la trei zile sau săptămânal, prin PIS banii sunt transferați instant sau, cel mult, în a doua zi lucrătoare.

Pe de altă parte, comisioanele sunt mult mai mici, undeva în intervalul 0,05 – 0,50 euro, comparativ cu băncile unde comisioanele de procesare a tranzacțiilor cu cardul pornesc de regulă de la 0,80%.

Magazinele online vor procesa mai ușor, mai rapid și în siguranță plățile prin acest serviciu – Daniel Turbatu, Country Manager Paysera România.

Securitatea banilor și datelor clienților este asigurată nu doar de sistemul Paysera, ci și de banca pe care clientul o selectează pentru a efectua plata.

În zona Statelor Baltice, aproximativ 80% din magazinele online au integrat soluția PIS. În prezent, Serviciul de Inițiere a Plăților funcționează în Estonia, Letonia și Lituania.

Compania intenționează cât de curând să lanseze contul IBAN în lei pentru persoane fizice și juridice. La începutul lui februarie, un alt fintech Monese a lansat conturile IBAN în lei pentru clienții persoane fizice.

Obiectivele Paysera în România pentru 2020

  • Lansarea conturilor IBAN în lei pentru persoane fizice și juridice
  • Integrarea serviciului alternativ de inițiere a plăților (PIS) pentru magazinele online.
  • Depuneri și retrageri de numerar direct din aplicație

Paysera este una dintre cele mai mari companii fintech din Lituania, care operează în sectorul financiar din 2004. Fintech-ul este prezent în 184 de țări din întreaga lume. În 2019, clienții au efectuat mai mult de 2,7 milioane transferuri pentru aproape 5,9 miliarde euo în 30 diferite valute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *