Fintech

Investițiile în Revolut prin crowdfunding au adus profituri de 19%

Grupul de investitori care au finanțat fintech-ul Revolut, primul unicorn bancar digital din Marea Britanie, prin platforma de crowdfunding Crowdcube, a înregistrat un profit de 19 ori mai mare față de investițiile inițiale.

În urmă cu patru ani, Revolut s-a înscris pe platforma de crowdfuning pentru a atrage investiții, publicul putând să doneze între 10 și 5.000 de lire sterline. În luna aprilie 2019, fintech-ul a atras o investiție de 250 milioane dolari condusă de DST Global, un fond de investiții late-stage din Hong Kong.

În urma acestei runde, Revolut a fost evaluat la 1,2 miliarde lire sterline. Astfel, compania a devenit unul dintre primele companii unicorn finanțate prin platforme de crowdfunding.

Crowdcube a făcut posibil ca oricine să poată investi într-un unicorn, la un nivel la fel de experimentat în care investesc fondurile de investiții – Nikolay Storonsky, co-fondator Revolut

În urma acestei investiții, investitorilor li s-a oferit posibilitatea să-și vândă acțiunile înapoi la Revolut sau să le păstreze. Cei care au ales să vândă au primit acum plata în conturile lor bancare. Cei care au rămas investiți în companie continuă să dețină o parte a uneia dintre cele mai importante companii fintech din lume.

Revolut a strâns inițial 1,01 milioane lire sterline de la investitorii prin Crowdcube în iulie 2016, la numai un an de la înființarea companiei. În urma acestei finanțări, compania era evaluată la 42 milioane lire sterline.

O companie evaluată la peste 1 miliard de dolari se numește unicorn.

Revolut este a doua afacere care s-a alăturat grupurilor de companii ale platformei Crowdcube, în valoare de peste 1 miliard de dolari. BrewDog a fost prima companie care a obținut statutul de unicorn în aprilie 2017. Compania vizează o creștere continuă pentru acționari, aducând noi produse la piață în toată Europa. De exemplu, tranzacționarea criptomonedelor prin intermediul aplicației sale.

La aproape doi ani de la lansarea operațiunilor în România, Revolut a depășit pragului de un milion de utilizatori. Valoarea totală a tranzacțiilor efectuate până acum este de aproape 4 miliarde de euro, după o creștere de 400% în a doua jumătate a anului 2019. Astfel, România este a doua piață din Europa, cu cea mai mare creștere, după UK, înaintea Franței. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *