Fintech

Monese va deschide conturi cu IBAN românesc

În premieră pentru un serviciu fintech internațional în România, platforma Monese va deschide conturi în lei cu IBAN-uri românești, în parteneriat cu Libra Bank.

Monese anunță lansarea conturilor cu IBAN romanesc, de marți, 11 februarie a.c., în parteneriat cu Libra Internet Bank. Clienții care locuiesc în România vor putea folosi cardul lor Monese în lei, cu Apple Pay, oriunde în lume este acceptat acest serviciu.

IBAN-urile românești sunt oferite de Libra Internet Bank, un partener-cheie pentru lansarea conturilor Monese în lei. Aceste IBAN-uri românești constituie un avantaj imens pentru clienții din România, utilizatorii Monese RON își vor putea primi salariile în aceste conturi, vor putea face plăți locale și cumpărături online, precizează compania.

Decizia de a lansa acest serviciu în România ca parte din planul nostru de extindere a fost un lucru cât se poate de natural. Deja deservim sute de mii de clienți români în întreaga Europa, prin conturile noastre de EUR și GBP.

Știam că mulți dintre clienții noștri așteptau lansarea conturilor Monese pentru România și își doresc servicii localizate – Norris Koppel, fondator și CEO Monese

Fondatorul fintech-ului consideră că acești clienți sunt nemulțumiți de serviciile tradiționale bancare, care se adaptează prea greu la nevoile și stilul lor de viață. ”Noi oferim o alternativă perfectă atât pentru românii din țară, cât  și pentru cei din străinătate”, adaugă acesta.

Variante de conturi, carduri și servicii atașate Monese

Monese Simple – pentru călători sau pentru vacanțe (gratuit)

Retrageri ATM gratuite de până la 1,000 lei pe lună și alocație gratuită de cheltuieli în valută de până la 10,000 lei pe lună. Transferurile în valută sunt instante și gratuite către alte conturi Monese (taxă de 2% pentru transferurile către conturi non-Monese).

Monese Classic – pentru cheltuirea și primirea de bani în străinătate (24.95 lei/lună)

Retrageri ATM gratuite de până la 4,500 lei pe lună și alocație gratuită de cheltuieli în valută de până la 45,000 lei pe lună. Transferurile în valută sunt instante și gratuite către alte conturi Monese (taxă de 0,5% pentru transferurile către conturi non-Monese). 

Monese Premium – pentru clienții care călătoresc sau care trimit des bani în afara țării (69.95 lei/lună)

Alocație nelimitată și gratuitate la orice retragere ATM, top-up-uri, folosire în valută și transferuri FX. Totul este inclus pentru 69,95 lei pe lună.

Clienții pot deschide un cont RON multi-valută în doar câteva minute, pot primi salarii, pot face transferuri rapide și gratuite către conturile de lei, euro și lire sterline ale altor clienți Monese și pot face transferuri locale gratuite în lei.

Peste două milioane de clienți folosesc deja serviciile Monese și există o creștere rapidă a numărului de utilizatori cu peste 100.000 de persoane în fiecare lună, precizează compania.

Fintech-ul britanic țintește pragul de 900.000 clienți în România în 2020, adică o creștere de nouă ori în acest an (de la 100.000 de clienți în prezent). Principalul său competitor, Revolut – tot din UK – a anunțat recent faptul că a atins pragul de un milion de clienți în România.

Monese oferă toate serviciile sale în limbile engleză, franceză, germană, poloneză, portugheză, portugheză braziliană, italiană, spaniolă, estoniană, bulgară, cehă, lituaniană, turcă și română.Compania are 400 de angajați și are birouri în Londra, Tallinn, Lisabona și Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.