ecommerce

A fost lansată prima rețea virtuală dedicată depozitelor fizice după o investiție de 200.000 euro

Mediapost Depozit

Investiția inițială în dezvoltarea platformei însumează aproximativ 200.000 euro și include atât realizarea soluției digitale de conectare a depozitelor cu companiile interesate, cât și creșterea echipei interne Storage Logistics, cu angajați specializați în această industrie.

Storage Logistics este un start-up bazat pe o nevoie reală a pieței de logistică din România care ar putea deveni alternativa preferată atât pentru companiile care au nevoie de soluții rapide pentru a-și păstra în siguranță stocurile, cât și pentru depozitele care nu funcționează încă la capacitate maximă.

Platforma Storage Logistics, primul marketplace din România pentru spații de depozitare, a fost lansată oficial, incluzând deja în momentul de față peste 80 parteneri cu o suprafață totală a spațiului disponibil de aproximativ 65.000 metri pătrați.

Astfel, Storage Logistics reprezintă o rețea virtuală de depozite fizice din România, prin intermediul căreia companiile care au nevoie de spațiu provizoriu, pe termen mediu și scurt, au acces la o multitudine de variante: accesând www.storage-logistics.ro utilizatorii pot găsi ușor și rapid spații de depozitare pentru o perioadă de la 1 săptămână la 15 săptămâni, la costuri începând de la 1 euro/palet depozitat.

Închirierea spațiului se face online, iar comunicarea cu depozitul se realizează de asemenea prin intermediul platformei. Mai mult, în momentul de față, depozitele disponibile prin intermediul platformei acoperă peste 50% din județele țării, majoritatea fiind localizate în apropierea zonelor de graniță sau a principalelor noduri interne de transport și logistică.

Ne dorim ca în primul an de activitate să ajungem la peste 250.000 metri pătrați de spații înregistrate în platformă și la peste 10.000 paleți intermediați lunar – Cristina Dumitrescu Managing Partner Storage Logistics.

Soluțiile oferite de Storage Logistics se adresează în special sectoarelor Retail, FMCG și White goods, însă planurile companiei includ dezvoltarea unui serviciu și pentru produsele ADR până la începutul anului 2021.

Unul dintre avantajele majore pe care Storage Logistics le oferă clienților săi este flexibilitatea de plată: companiile nu trebuie să semneze contracte de închiriere pe termen lung pentru spațiul de depozitare, acestea pot face rezervarea spațiului de depozitare doar atunci când știu care este capacitatea de stocare de care au nevoie, precum și perioada și zona țării în care marfa trebuie păstrată.

Storage Logistics are două divizii: divizia online, respectiv platforma care intermediază închirierea de depozite în toată țara, și divizia corporate care este deja activă și care a încheiat parteneriate cu companii mari, care au nevoie de un Key account dedicat pentru proiecte cu intrări multiple și în mai multe depozite la nivel național.

În România există peste 4,6 milioane metri pătrați de spații de depozitare, iar volumul de business generat de această industrie este de peste două miliarde euro anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *