Blockchain

ASE București introduce tehnologia blockchain în curriculă

Laborator blockchain

Academia de Studii Economice (ASE) din București va deveni una dintre primele universități din lume care va avea curriculă de blockchain și, din toamna acestui an, chiar un laborator bazat pe tehnologia blockchain.

Potrivit estimărilor, este vorba despre o investiție de cel puțin 50.000 de euro pentru a echipa viitorul laborator de blockchain, pe care compania de dezvoltare a soluțiilor blockchain Modex o va suporta integral. Scopul este acela de a facilita accesul studenților și persoanelor din mediul academic către informații și aplicabilitate concretă a acestei tehnologii inovatoare.

În cadrul parteneriatului pe care ASE l-a încheiat cu Modex, compania care va realiza primul „Blockchain lab” din țară, sala va avea o capacitate de 80 de locuri și va fi deschisă din toamnă pentru toți studenții ASE interesați de dezvoltarea competențelor digitale.

„ASE-ul merită o sală de curs la nivelul epocii digitale în care trăim cu toții – Mihai Ivașcu, CEO Modex.

Specialiștii Modex vor organiza în laborator evenimente educaționale, workshop-uri și conferințe științifice pentru studenți și pentru comunitatea academică.

Compania Modex dezvoltă aplicații de tip blockchain pentru a oferi companiilor siguranță și inovație, fiind proiectat ca infrastructură blockchain enterprise “la cerere”. Fondată de antreprenorul român Mihai Ivașcu în 2017, compania a reușit să atragă finanțări de peste 12 milioane euro până la finele lui 2019.

Potrivit unui studiu al companiei de audit Deloitte, tehnologia blockchain este printre primele cinci priorități strategice ale organizațiilor din întreaga lume, iar educarea publicului și autorităților române în privința beneficiilor ei devine un lucru obligatoriu pentru dezvoltarea sustenabilă a societății românești în epoca digitalizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *