România

Starea de urgență se prelungește până la 14 mai 2020

Președintele României, Klaus Iohannis, a emis astăzi, 14 martie 2020, decretul care prelungește starea de urgență la nivel național până la data de 14 mai 2020.

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 6.879 conform ultimelor date prezentate de Grupul de Comunicare Strategică. Numărul persoanelor decedate a urcat la 346, ia numărul celor vindecați deja a depășit o mie.

Atât numărul de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, cât și numărul de decese provocate de acesta crește semnificativ – Klaus Iohannis, Președintele României.

Vârful epidemiei de COVID-19 în România este estimat în scenariul optimist să aibă loc în următoarele două săptămâni. Aceasta ar însemna că în luna mai curba de infectări și decese ar trebui să intre pe panta descendentă, ceea ce ar permite restartarea economiei din a doua parte a lunii viitoare.

Decretul de prelungire a stării de urgență are nevoie și de votul Parlamentului, unde va intra în dezbatere și vot joi, 16 aprilie 2020. Parlamentarii opoziției, de la PSD și Pro România au anunțat că nu vor vota prelungirea stării de urgență până la jumătatea lunii mai, cerând ca starea de urgență să fie prelungită doar până la 30 aprilie, iar de luna viitoare să repornească economia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *