România

Klaus Iohannis: Starea de urgență se prelungește până pe 16 mai 2020

Klaus Iohannis

Starea de urgență sa va prelungi cu o lună, până pe 16 mai, conform declarațiilor președintelui Klaus Iohannis de astăzi, 6 aprilie 2020, după întâlnirea cu premierul și mai mulți miniștri.

Klaus Iohannis a declarat că, deși Români nu înregistrează o creștere a numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus la fel de mare ca în state precum Italia sau Spania, va fi necesară prelungirea stării de urgență.

Decretul prezidențial va fi pregătit pentru publicare la începutul săptămânii viitoare, în condițiile în care se așteaptă ca vârful epidemiei COVID-19 să aibe loc peste două sau trei săptămâni.  Primul decret prezidențial a fost emis pe data de 16 martie și a instituit starea de urgență pentru 30 de zile.

Nu este momentul să ne relaxăm și nu este momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților – Klaus Iohannis, Președintele României.

Președintele a precizat că a fost evaluat, în ședința cu miniștrii, cum a evoluat situația până acum și cum trebuie conduse lucrurile în perioada următoare.

România va primi, în această săptămână, 2,5 milioane măști de protecție pentru medici, 5 milioane de măști pentru jandarmi și polițiști, ia la populație vor ajunge 8 milioane de măști. De asemenea, vor fi importate 500.000 de combinezoane de protecție pentru medici și personalul medical.

Pentru a ajuta Italia, țara cu cele mai multe decese provocate de COVID-19 din lume, România va trimite la Milano o echipă de 11 medici și 6 asistenți medicali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *