România

Guvernul pregătește măsuri de susținere a companiilor mari afectate de criză

Ludovic Orban

Guvernul pregătește măsuri de susținere și pentru companiile mari, asemănătoare cu cele luate pentru susținerea IMM-urilor, conform premierului Ludovic Orban.

Prim-ministrul a declarat ieri seară, 21 aprilie 2020, la TVR, că Executivul are în lucru măsuri pentru susținerea companiilor mari afectate de criza provocată de pandemie. Sunt vizate programe pentru reintegrarea persoanelor care în acest persoanelor care în prezent primesc șomaj tehnic de la Guvern.

Așa cum am stabilit un mod de susținere a IMM-urilor prin credite pentru capital de lucru și investiții, la fel pregătim măsuri și pentru companiile mari – Ludovic Orban, Prim-ministru.

Cele mai afectate industrii sunt cele ale transportului de călători, industria HoReCa și cea a spectacolelor de divertisment și cultură. Premierul a arătat că sunt evaluate resursele pe care Guvernul le care la dispoziție pentru a ajuta industriile afectate.

„Suntem într-o evaluare a resurselor pe care le putem utiliza, indiferent că e vorba de resurse interne, de la UE, de resurse pe care le putem mobiliza de la finanțatori instituționali sau de la creditori din România sau internaționali”, a mai spus premierul.

Acesta a precizat că a făcut și un inventar al propunerilor pe care le-a primit din partea mediului de afaceri, care vizează repornirea economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *