Antreprenori România

Companiile românești de cosmetice Farmec și GEROCOSEN intră pe producția dezinfectantelor

Cele două cunoscute companii de cosmetice din România, Farmec și Gerocosen intră pe segmentul producției de materiale sanitare pentru a susține lupta împotriva COVID-19.

Producătorul de cosmetice din Cluj Farmec a început fabricarea a două noi produse igienizante pentru uz personal: o loțiune igienizantă pentru mâni și un gel dezinfectant.

Aceste două produse igienizante vor fi produse în regim de urgență cu resursele existente și vor fi prioritizate solicitărilor pentru consumul colectiv. În funcţie de stocurile disponibile, produsele Farmec vor fi distribuite şi către canalele de vânzare pentru consumatorii finali.

Compania se află în dialog cu autoritățile pentru obţinerea tuturor aprobărilor şi, de asemenea, cu furnizorii de materii prime, respectiv de ambalaje în vederea livrărilor şi susţinerii pentru producţia de biocide în regim de urgenţă.

Farmec continuă cercetarea şi dezvoltarea unor noi dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe. Săptămâna trecută au fost trimise mostre în laboratoare externe acreditate pentru testări, care vor dura între patru şi cinci săptămâni.

Potrivit companiei de cosmetice, perioada de testare a eficacităţii este condiţionată de timpii de acţiune necesari evaluării acţiunii virucide, bactericide şi fungicide. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, și producătorul român de produse cosmetice GEROCOSSEN anunță că are în curs de avizare două produse biocide pentru igienă umană.

Avem tehnologia, logistica și specialiștii care ne permit să asigurăm dezvoltarea fabricației de produse biocide  Stanca Cismaru, Director General GEROCOSSEN.

Compania a decis să adapteze o parte a procesului de producție, pentru a putea fabrica produse de igienizare, dezinfectante și produse biocide, devenite o necesitate pentru populație.

În prezent sunt în curs de avizare două produse biocide pentru igiena umană. Urmând ca apoi să fie avizate în continuare și alte produse biocide necesare și în alte domenii de activitate.

De asemenea, compania a lansat deja un produs pentru igienizarea mâinilor. Se lucrează totodată pentru mărirea capacitații de producție, pentru o disponibilitate cât mai mare.

Virgil popescu, ministrul Economiei, a anunțat că acele companii care se reprofilează vor putea primi granturi de până la 200.000 de euro prin programul de micro-industrializare. Program remodificat şi orientat către producţia de materiale sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *