COVID-19 BUSINESS UPDATE

Ordonanța Militară 4: Prețurile la energie electrică, termică, apă, salubritate și carburanți sunt înghețate la nivelul actual

Cea mai importantă prevedere a Ordonanței Militare 4 este înghețarea prețurilor la energie termică și electrică, la apă și salubritate, la prețurile din 30 martie 2020.

Prețurile la energie electrică, termică, apă, salubritate și carburanți nu mai pot fi majorate peste prețul de azi. Prețurile pot doar să scadă, nu vor putea fi majorate – Marcel Vela, ministru de Interne

Alte prevederi ale Ordonanței Militare 4:

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani pot merge la tratamente medicale, oricând în timpul zilei. În intervalul 20-21 pot ieși pentru animalele de casă, pentru nevoile acestora. Rămâne 11.00 – 13.00 pentru alimente. Operatorii economici pot sprijini persoanele în vârstă și să faciliteze accesul acestora în intervalul 11.00-13.00.

Cei care nu respectă izolarea la domiciliu intră direct în carantină și vor suporta toate cheltuielile implicate de carantină. Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantină și vor suporta toate cheltuielile.

Transportatorii auto care intră în țară cu peste 2,4 tone, au trei opțiuni: fie angajatorul le asigură un loc de stat între curse, fie stau cu familia sau la alt domiciliu, fie autoritățile le pun la dispoziție spații de carantinare. Și din zona transportului aerian, persoanele din echipaje și auxiliare, au parte de aceleași condiții.

Autoritățile locale sunt obligate să monteze dispozitive cu dezinfectante la toate intrările și vor efectua lucrări de dezinfecție în interiorul blocurilor.

Pentru medici și personal sanitar se vor asigura spații de odihnă în hoteluri și alte locuri disponibile.

Pentru mass media – pot fi mediatizate mesajele autorităților și se va aloca spațiu publicitar suplimentar astfel încât să nu fie afectat timpul de publicitate.

Transportul maritim și fluvial se va desfășura fără restricții, dar cu respectarea măsurilor date de Ministerul Sănătății de izolare sau carantină.

Interdicția privind grupuri mai mari de trei persoane se aplică grupurilor pietonale. Transportul în comun trebuie doar să respecte evitarea aglomerării tramvaielor sau autobuzelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *