Global

Vehiculele autonome Uber încep să circule pe străzile din Washington

Compania de ridesharing Uber își va testa mașinile autonome pe străzile din capitala Statelor Unite, Washington DC, la sfârșitul lui 2020, scrie CNN.

Trei vehicule de cartografie echipate cu camere și senzori vor petrece câteva săptămâni conducând în jurul orașului și colectând date. Hărțile sunt considerate esențiale pentru operarea autovehiculelor, ajutând mașinile să știe unde se află și să navigheze în siguranță atât în oraș cât și în afara lui.

Uber intenționează să își testeze vehiculele autonome în oraș la sfârșitul acestui an, însă nu a anunțat cu exactitate data. Până atunci, compania va putea colecta datele din jurului orașului Washington, care îi vor permite să capteze scenarii specifice și să testeze modul în care vehiculele companiei vor trata aceste șcenarii, în cadrul unor simulări. 

Uber a ales să își testeze mașinile autonome în Washington datorită faptului că orașul este cunoscut pentru dezvoltarea de tehnologie, prin care a reușit să combată aglomerația. DC a fost mai rapid decât majoritatea orașelor pentru a adopta serviciile companiilor de ridesharing, bikesharing și trotinetele electrice. 

Compania a colectat până în prezent date ale orașelor Dallas, San Francisco și Toronto. Cu toate acestea, vehiculele autonome ale companiei funcționează în prezent doar în Pittsburgh, unde își are sediul compania de ridesharing.

În 2018, Uber a mai testat anterior vehiculele autonome pe străzile din Arizona. Însă compania a fost forțată să se oprească, după ce unul dintre vehicule a ucis un pieton.

Uber nu este singurul care va testa vehiculele autonome în acest an. Rivalul lui Uber, Waymo, a anunțat că își va testa vehiculele autonome pe străzile din New Mexico și Texas. Waymo a operat anterior în Austin, până la sfârșitul anului trecut.

Din 2023, Uber, împreună cu producătorul auto sud-coreean Hyundai vor aduce pe piață un serviciu de taxi aerian electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.