Global

Un startup american de fitness devine primul unicorn al noului deceniu

Startup-ul american ClassPass a devenit primul unicorn al noului deceniu după ce a atras, la începutul anului, o nouă rundă de finanțare de 285 milioane dolari de la L Catterton și Apax Digital.

Lansat în 2013 în New York, de către Payal Kadakia, ClassPass oferă abonamente la săli de fitness și wellness pentru angajații companiilor ca beneficiu extrasalarial. Compania își propune să atragă cât mai mulți clienți pentru studiourile mici de fitness și sălile de wellness.

Cu banii de la investitori, compania vrea să accelereze și mai mult creșterea internațională, în special în Europa, și să-și extindă programul de wellness, atrâgând mai multe companii în portofoliu.

Această nouă infuzie de numerar va ajuta compania să aducă serviciul cât mai multor persoane, indiferent dacă se află în capitale globale precum New York, Londra sau în orașul mic de alături.

O companie evaluată la peste 1 miliard de dolari se numește unicorn.

Membrii ClassPass pot alege dintr-un portofoliu de peste 30.000 de studiouri de fitness și wellness, care acordă acces la cinci milioane de antrenamente pe lună. De la gimnastică, cursuri de yoga, antrenamente de forță, pilates și ciclism interior, până la masaje, meditație și crioterapie

Scopul nostru este să fim brandul ales și liderul în fiecare țară în care intrăm – Payal Kadakia, fondator și CEO ClassPass

ClassPass are în portofoliul său 1.000 ce companii, printre care Southwest Airlines, Google și Morgan Stanley. Compania este prezentă în 28 de țări și are peste 650 de angajați. Vânzările ClassPass au crescut în luna noiembrie 2019 cu 26% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Există și în România un astfel de serviciu similar cu ClassPass. În 2011, antreprenorul Andrei Crețu a decis împreună cu Iulian Cârciumaru, colegul său dintr-o corporație de consultanță, să introducă în România conceptul de abonament cu acces simultan la mai multe săli de sport și wellness.

Citește aici mai multe despre business-ul 7 card.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *